Ariani dan Hajaba

Standard

Ariani dan Hajaba dah ada di Ipoh dah. Harga tudung di Ariani sangat la ridiculous. Cecah ratus-ratus gitu. Yang paling murah RM69. Anak tudung yang nak dipakai dengan tudung or selendang chiffon.

Aiyoh! Kenapa la mahal sangat. Maybe quality kainnya berbeza kut dengan yang dijual di kedai-kedai biasa. Awning tudungnya pun lebih bagus kut. Dalam senyap-senyap, saya membuat sesuatu yang nasty. Saya patah-patahkan awning anak tudung yang RM69 tu. Owh…sungguh awning tu mampu bertahan. Tak ada kesan patahan langsung. Patut la dia mahal kut.

Saya tak berani nak try mana-mana tudung di Ariani. Hehehe. The price totally out of my league and range. Macam mana la ada akak yang saya tengok kat kedai tu boleh beli sampai 3-4 helai.

Hajaba harga dia kurang RM10-RM20 daripada harga Ariani. Tapi kat Hajaba ni ada jual pakaian juga. Ada jubah, maxi, blouse etc. Kat Hajaba ni saya berani la sikit nak try tudung-tudung dia. But of course la tudung dia semua tudung indon tu ye. Ada juga la tudung Tok Siti. Berkenan juga. Tapi memikirkan harganya yang macam mahal tu, saya beli di kemudian hari la.

Kak Shima and kak Kurai beli la sorang sehelai. Kat Hajaba ni ada sales. Beli banyak, sales dia lagi banyak. Kak Shima cucuk gak saya suruh ambil sehelai. Hehehe. Purse Bonia saya dah kempis beli baju raya Hannah hari tu. Tunggu dapat gaji bulan ni nanti la. Kalau ada bonus (saya dapat juga ke?), memang confirm saya akan beli sesuatu. Lalala.

Bila Sri Munawwarah nak pacak kedai di Ipoh? Mesti nanti penuh dengan akak-akak kerja gomen kat kedai tu. Hihihi.

About these ads

7 responses »

  1. Ariani tu tudung yang macam Ekin pakai tu eh? Yang Hajaba pulak?

    Anak tudung je pun dekat RM70? Mahal nak mampus. Kain kapan pun murah lagi rasanya.

  2. tt: ariani tu memang yang macam ekin pakai tu. dah dia duta ariani. hajaba pun lebih kurang sama juga. tudung ala2 indon tu.

    eh, raya tahun ni tak balik malaya ke?

    buzzybug: tu la pasal…mahal nak mampus. ha’ah yang macam tudung indon tu. owh…saya masih setia dengan tudung cotton dan bawal.

  3. jahatnyer pi patah2kan..
    actually.. takde la mcm tudung indon, sebab tudung indon.. ada span kat awning dia tu. :P

    and.. sri munawwarah, jgn harap ler dia nak bukak branch.. dia menjaga ke-ekslusif-annyer.. hehe!

  4. murni: hehehe…tu buat sebab nk tau kenapa dia mahal sgt…awning ada span ke takde still rasa cam tudung indon gak…hehehe

  5. nak tnya..ariani di ipoh tuh ori ke??..saya bli tudung dy arituh.tapi bila banding dengn tudung saye beli dkat ariani kl, memg jau berbeza..saya tak sure..tgk dalam lman web ariani, xde pun outlet di ipoh

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s