Penat = rehat

Standard

Semenjak bekerja di tempat baru ni, saya kerap tidur awal. Pukul 10pm saya sudah mengantuk dan akhirnya akan ke katil untuk melenakan diri. Disebabkan tidur awal, saya pun akan terjaga awal – 5.30am. Mungkin sebab di tempat baru ni saya memang betul-betul bekerja (macam dolu kerja main-main lak). Itu yang membuatkan saya cepat letih. Dan saya drive sendiri pergi dan balik. Dolu En. Suami yang drive. Tambah bila balik rumah nak prepare bahan-bahan untuk dinner, nak main/tidurkan Hannah. Penats. Nasib la En. Suami selalu bantu kat dapur (kembang-kembang hidung la tu kena puji). Ringan la sikit kerja-kerja di rumah. Tapi masih terasa penats.

Kadang-kadang terfikir macam nak bercuti-cuti Malaysia je. Gi Cameron pun jadi la. Dekat, senang. Balik hari je. Tapi terasa macam takde masa. Sabtu kerja half day. Balik nak prepare lunch (kalo malas beli je). Nak kemas rumah yang biasanya hanya mampu bertahan 2 hari je dalam keadaan kemas. Nak buat chores lain lagi. Wuaaa…tak tau kenapa tiba-tiba terasa nak sangat pergi cuti-cuti Malaysia sedangkan ekonomi suruh cuti-cuti kat rumah je.

Hannah nak pergi mana?

10 responses »

  1. aku slalu cadang mau cuti2, tapi kan, bila pikir nak berkemas balik ke rumah tu, terus jadi penat. jadi slalu aku rileks dgn cara duduk kat hotel KL sehari dua. tdo, jln2 tgk wayang, mkn2, rehat. tp ni sesuai utk org bujang je la.

  2. huhu…tapi bila pikir2 balik, nak pergi bercuti pun penat. tambah bila dah ada anak. nak pack beg sendiri, beg anak. then bila dah balik dr bercuti, nak kena wat laundry. same je. bercuti kat umah je la.

  3. ape la yg dia kenal. ghimau ke, gajoh ke, tenok ke. dia kenal pak dgn mak dia je. hahaha

  4. aiyoo LL.. allergic betul aku tgk nama binatang tu. *gelak2* cuba kaitkan dgn hobi kamu tu LL.

  5. allergic dgn ghimau ke? huhu…hobi LL yg mana satu?
    mcm aku tau je hobi LL apa…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s