Folder ke-6, foto ke-6

Standard

Tag ini saya curi daripada blog member atas member saya tanpa kebenaran dia (nama pun curi kan).

The challenge is :
1) GO to your photos folder in your computer
2) GO to the 6th Folder of your photos
3) GO to the 6th photos in that folder
4) Put the picture on your blog & description of it.
5) Invite 6 friends to join the challenge
6) Link them in your blog & let them know they have been challenged

So, inilah foto ke-6 dalam folder foto ke-6 saya.

pict00061
~Zaman chomot saya~

Foto ni diambil di Jusco, Ipoh selepas saya dan En. Suami (ketika itu En. Boipren) membeli kamera digital kami yang pertama. Kami beli di Kompleks Yik Foong. Kamera jenama cap ayam je. RM400++. Beli setelah agak lama juga buat survey. Ya lah, bukan macam nak beli biskut – beli sesuka hati. Kira time tu RM400 dah mahal la bagi kami yg bergelar student ni. Dah la guna duit PTPTipoo.

Tapi riwayat kamera tu tak lama mana. Ya lah, cap ayam. Guna tak sampa 2 tahun, dah kaputs. Pernah sekali hantar masuk ‘wad’. Okey sekejap. Then, end of life. Sekarang dah guna kamera digital yang agak bagus (hadiah hari jadi dari En. Suami). Bukan jenama cap ayam. Bukan DSLR. Kami bukan photographer tegar. Jenis compact cukup la.

Saya mahu tag puan landak, imm, ayu, nusrah, incik nabil, kakcik dan zaynab. Kalau kamu semua dah buat, sila buat lagi ya. Muahahaha…~gelak yang jahat~.

11 responses »

  1. owh, jangan report pada tuan sarjana. ini saya bagi rasuah…tag ini terkena incik juga..lalala…;D

  2. Pingback: 6th forder, 6th photo.. « Landaklaut

  3. muahaha. saye tak main tag. so saye tak buat! yay! haha. sie-sie je mak usu tag adik.😀 nga~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s