Kaki wayang

Standard

Saya sudah lama tidak menonton wayang di cinema. Kali terakhir saya ke cinema ketika saya mengandung 5 bulan. Saya dan En. Suami menonton filem Hancock. Saya rasa itu dalam bulan Ogos. Wah!! Sudah 7 bulan saya tidak pergi menonton wayang. Satu pencapaian yang saya tak pernah buat.

Dulu ketika zaman remaja-tak-ingat-dunia, hampir sebulan sekali saya pergi menonton wayang (saya bukan kaki wayang tegar yang seminggu 2-3 kali pergi cinema). Tak kisah la dengan sesiapa; En. Boipren, roomates, classmates, ex-school mates. Malah kalau dah takde sesiapa nak diajak, saya pergi tengok sorang-sorang. Alah, berapa jauh sangat la Mines tu dengan UPM.

Tapi sekarang ni, saya sudah tiada masa mahu menonton wayang di cinema. Actually ada masa. Tapi takkan lah kami mahu tinggalkan Hannah di rumah pengasuh semata-mata mahu pergi menonton wayang. Tak bagus tu. Saya bukan mahu kata bila sudah ada anak saya tidak boleh nak berjoli-joli seperti dulu dengan En. Suami. Boleh. Cuma kami kena ubah sedikit gaya hidup kami dahulu. Instead of tengok movie di cinema, kita tengok di rumah. Beli DVD. Download secara haram di internet (ini yang kami selalu buat termasuk drama series…kikiki).

Banyak filem-filem menarik yang saya sudah terlepas mahu menontonnya. Akan datang ni pula, ada banyak lagi filem-filem menarik yang memang di dalam senarai wajib tonton saya. So, memang nak kena download haram la ni nampak gayanya. Bawah ni nak promo sikit filem-filem wajib tonton saya. Hehehe. Kamu semua boleh bagi komen sekiranya ada antara filem-filem ini yang kamu sudah tonton. Bolehkan? Atau kamu ada filem-filem lain selain daripada senarai saya ini yang boleh kamu recommendkan kepada saya untuk saya donwload dan tonton.

Twilight

Twilight

confessions of a shopaholic

Confessions Of A Shopaholic

race to witch mountain

Race To Witch Mountain

Marley & Me

Marley & Me

Fast & Furious 4

Fast & Furious 4

the_international

The International

x-men-origins-wolverine

X-Men Origins: Wolverine

Angels & Demons

Angels & Demons

Transformers 2

Transformers: Revenge Of The Fallen

Ice Age 3

Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaur

night at the museum

Night At The Museum: Battle Of The Smithsonian

Harry Potter

Harry Potter And The Half Blood Prince

14 responses »

  1. en nabil: dolu kalo kat mines leh la beli dvd pirate murah2. 8 hengget 1 dvd. 20 hengget dapat 3. kat ipoh takde la dvd pirate. tu yang kena donwload haram tu. kikiki.

  2. alo..ko amik HBO je la..
    kebyk citer tu dah kluar HBO..
    kan sonang…sambil tgk tv,sambil peluk en suami wakakaka

  3. wahead: weh, movie tu sume kompem baru je kuar kat wayang n belum kuar lagi even kat US la. mana kuar HBO lagi. cuba tengok betul2…

  4. ala.ujung thn ni kluar le kat hbo..
    ok apa tu..
    tak la ketinggalan sgt..
    nak dvd murah?ada kedai ‘tut’ kat pekan razaki..murah siut..huhuhuh adik aku slalu p beli

  5. wahead: ye ke? hehe..nanti nak terjah la. murah cane? quality ade baik punya ke? aku takmo yang copy wayang. kalo yang copy dvd9 tu ye mmg cantekk.

  6. equine ada 3 kedai dvd pirate yg besar. tajuk2 zaman purba pun ada. rm7 per dvd, pastu ada yg 4 in 1, 6 in 1, 8 in 1, tu harga lain la. haha. sangat bahagia duduk di equine.

  7. imm: huhu…kau bagitau kat tempat yang bukan di ipoh. T_T. yang banyak2 in 1 tu quality tak berapa bagus la. coz depa compressedkan movie2 tu. aku lebih suka beli yang satu cerita je. saja nak bagi banyak sket koleksi. hihihi.

    dulu di mines berlambak2 kedai dvd pirate. mmg heaven la time tu. then aku rasa mines tu asyik kena rushed je dgn pihak2 berkuasa, satu satu tutup. low yat pun dulu byk gak.

  8. ha..nanti aku tanya adik aku…
    ala kedai tu kat area pekan rezeki/gunung rapat tu..sebelah kedai dobi..aku rasa rm10 = 5 dvd+1 bonus dvd hahaah….clear gambar2 yer..
    kat situ kalu ada laki beli dia sorok2 dlm baju wakaka..

  9. wahead: ko ni rekomen kedai dvd ‘tut’ kat aku watpe. aku takmo dvd ‘tut’. hahaha

  10. ko jgn le beli yg tut yer..adik aku takkan le nak beli citer tut..dia p beli ngan ayah aku lagi

  11. nani nk tgk transformers sequel & angels and demons (oh buku nya sangat best, OK!?) but i dont wanna see HP6, sheesh. ever since columbus left, all the movies became crap. just my personal opinion. i’m a potterfreak.

  12. nani-chan: ya, tranformers itu memang wajib kena tengok. actually angels & demons takde la nak tengok sgt coz tak baca buku dia. sempat baca da vincci code je. digital fortress pun tak baca gak. HP6 nak tengok sebab dah tertengok yg previous2 punya movie. but buku HP just baca sampai prisoner of azkaban je. then tak larat nak baca coz tebal sgt. letih la nak abiskan. =P

  13. wah. wah. mostly yang adik pon nak tengok! argh! kalau ade, kasi adik pinjam! haha. yeay~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s