Makan-makan

Standard

Sabtu ni Hannah genap 6 bulan. Saya dah tak sabar nak bagi Hannah makan solid food. Hehehe. Sebelum ni saya dah campurkan Nestum Brown Rice dengan susu. 4 scoops susu, 1 scoop Nestum. So far Hannah minum je. Tak ada any rejection. BO (bowel output) Hannah pun macam biasa juga. Kak Lela yang jaga Hannah pun kata nanti boleh bagi Hannah makan nasi yang diblend. Tak pun buat bubur nasi.

Sekarang ni saya tengah baca-baca info kat BabyCenter and Wholesomebabyfood on how to introduce solid food to your baby. Hmmm…Nanti nak kena kukus carrot, potato, apple, pisang and lecek-lecek bagi hancur. Sedap ke ha? Nanti saya cuba dulu. Kikiki. Kalau kamu ada resepi or cadangan untuk baby food, sila-sila la kongsi ya. Nanti boleh saya cuba.

Oh, nanti saya snap gambar Hannah tengah makan.

Nota kaki: Saya kena beli lebih banyak bib.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s