Kerja dahulu kala

Standard

Tadi, lepas habis mengemaskini daily report saya, tiba-tiba saya tergoogle company tempat saya mula-mula bekerja selepas grad dahulu.  Websitenya masih sama cuma sudah update sedikit. Saya klik button ‘Management Team’. Pun sudah update juga. Wah, ada seorang teman saya sudah naik pangkat rupanya. Dia tak cerita pun bila saya ada ber-YM dengan dia. Segan kut. Kalau saya masih di sana, mesti muka saya pun ada kena tempek kat situ. Hohoho.

Kerja kat company lama tu memang best sangat sebab saya jadi cekgu. Cekgu komputer. Anak-anak murid saya start dari umur 5 tahun sampai 18 tahun. Tapi saya lagi suka ajar budak-budak kecil yang comel-comel rather than primary and secondary’s students yang tak berapa nak comel sangat tu (rupa and attitude). But company tu tak macam other computer centres yang just ajar basic computing like Microsoft Office and Internet. Kami ajar macam-macam. Bergantung pada umur and the student’s knowledge about computing before they can enroll.

Anyway, setahun saya di sana, banyak benda baru yang saya belajar. Most of it sangat-sangat berguna pada saya until now. Teman-teman juga sangat best. My students juga best especially all the adorable pre-level kids. Saya sangat-sangat sayangkan mereka semua. Tiap kali ada kelas untuk pre-level, saya akan bawa gula-gula. Bila mereka dapat siapkan classwork dengan baik dan buat homework, saya akan beri gula-gula. Tapi, yang tak berapa baik pun saya beri juga tapi kurang sedikit kuantitinya daripada yang buat dengan baik. Hehehe…

Setiap kali ada exam (setahun ada 4 terms = 4 exams), saya akan beri hadiah kalau result mereka cemerlang. Ini kira sebagai pendorong untuk mereka. Biasanya satu kelas akan dapat hadiah. Tapi the best 3, hadiahnya special sikit la. Kalau yang dapat markah tertinggi, saya akan beri set alat tulis, pencil case and stickers. Yang second highest dapat la set alat tulis and pencil case je. Third highest dapat set alat tulis je. Yang lain-lain tu saya akan beri 2 batang pencils. But semua akan dapat candies. Budak-budak kecik ni kan suka kalau dapat hadiah yang comel-comel and colourfull. So hadiah-hadiah tu saya cari la yang suit dengan mereka. Haishh…rindu betul la dengan mereka.

Reason saya berhenti dulu sebab working hours dia. Weekends memang saya kena kerja. Both Sabtu dan Ahad. Masa saya single, saya tak kisah sangat nak kerja on weekends and balik malam (weekdays ada shift – 10.30am to 6.30pm and 2pm to 10pm). Bila dah kahwin and nak ada anak (during that time saya di awal pregnancy), my family comes first. Teringat a few days before saya submit resignation letter, my boss baru je jumpa saya and nak promote saya jadi Training Exec. Saya kedu-kedu kejap. But saya nekad untuk resign. Some more ada juga few matters yang saya tak berapa nak suka untuk kerja lama-lama di sana. No need to mention it here. Ingat balik pun buat sakit otak je.

Apa-apa pun, saya tetap rindu dengan suasana kerja di sana. Sentiasa ceria even masalah bertimpa-timpa. To my old colleagues, miss each of you so much; Tiena, Ekien, Ita, Lina, Miera, Wati, Ms Ida, Hally, Fiza, Ms Rozie, Ms Tina, Winnie, Erica, Lee Ann, Fong Yee, Vicky, Nicky, Willie, Mr Manm, Mr Teh, Mr Isma, Fara, Ms Arveen, Ms Chow, Mun Yee, Ms Woon, Michelle, Vincent…(some of the them saya tak ingat nama sebab saya kenal kejap je). Ramainya but most of them pun dah quit dari sana. Huhuhu.

X'mas Gift Exchange 2007

X'mas Gift Exchange 2007

Supper @ McD

Supper @ McD

Mandi-manda di Sg. Klah

Mandi-manda di Sg. Klah

BBQ @ Sg. Klah

BBQ @ Sg. Klah

SDA Camp @ Lembah Lenggong

SDA Camp @ Lembah Lenggong

Lihat la muka-muka chomot students & saya

Lihat la muka-muka chomot students & saya

Yeay! Fin!

Yeay! Fin!

Costume Partay!!

Costume Partay!!

Me & my loyal minions...hehehe

Me & my loyal minions...hehehe

Who's the cutest cosplayer?

Who's the cutest cosplayer?

One response »

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s