Celcom broadband macam H1N1!!!

Standard

Malam tadi saya dah tulis panjang-panjang tentang hari pertama saya di tempat baru. Masa nak save draft, dc. Macam H1N1 betul la! Entah masa bila dc saya pun tak perasan. Memang rasa macam nak baling je USB modem tu.

Nanti la saya tulis balik. Sekarang malas. Nak study.

8 responses »

  1. J: memang macam hampehs la…kalo wimax ada coverage kat umah aku, memang aku nak tukar la…seb baik modem tak beli kat celcom.

  2. I’ve used Celcom for a while now. So far it’s ok for me. Have you tried calling their customer service? They’re usually pretty helpful.

  3. Celcom memang teruk. Period. Orang Melayu panggil Sialcom. Orang Cina panggil Siow(gila)com!

    Kalau pakai GPRS dia memang la OK. Pakai 3G dengan HSDPA, siput bersin lagi laju. Saya pakai dulu, bayar RM 98, tempat ada coverage 3.5GX, tapi ya Rabbi, merangkak gila tak ingat punya. Harap je full bar. Terminate sebelum 30 hari, datang bil suruh bayar RM 145…sungguh efisyen! Saya lari ke U Mobile broadband, dan sungguh berpuashati dengan perkhidmatan broadband mereka.

    Celcom customer service friendly? They are anything but that! I have a few encounters with them during the one month I actually wasted RM98 on them, and they all sound like I was being critical of their wives!

  4. I dont think thats fair comment. on wireless broadband there are so many different things that can be wrong. for ex.
    1) modem – if you dont buy a original modem the modem can go faulty after a few months like what happened to mine. i tried to buy a cheap modem (about RM150) but it wasnt original. initially used ok than after 4 months cant surf or damn slow. Celcom sent thier technician and he used his modem on my laptop and it was super fast. The technician also explained sometimes it can be because of
    2) Virus in the pc or antivirus which corrupts or slows the connection down or doesnt even allow to surf.
    3) the signal is not strong meaning it jumps from 2G to 3G. He said make sure in the client u select 3G only NOT 3G prefered so that the signal wont jump in and out.
    4) lot of users accessing a certain website because very popular than it can be the web hosting site which didnt expect so high volume.
    5) many voice or data user at that period of time also can cause the service to be slow. so this one need to tell them and they will increase capacity at that area.

  5. aku pun pakai celcom bb pakej advance, ari mula2 aku masuk pkej 98 ni.. data speed cecah jugak 1mbps.. tapi 2.3 hari kemudian.. nak sampai 30kbps pun hampeh.. aku rase memang ditipu kaw2 oleh celcom ni. tempat aku ade 3g, siap bar hspda penuh lagi..tapi, entah laaa…apa punye tipu.. bengang tolla aku..

  6. I do agreed with happy life, ada satu lagi yang perlu dilihat, yr processor kat komputer ( std 1GB RAM – upgrade ke 2GB ) dan selalu buat maintenance kat komputer atau laptop.

    Celcom 3G berkongsi data dan suara pada setiap masa, inilah kelemahannya , apabila pada waktu puncak pengguna susah untuk mengakses internet.

    Mana mana telco provider tidak boleh mendabik dada bahawa merakalah yang tebaik selagi tidak dapat memenuhi permintaaan penggunanya. lebih lebih lagi apabila jumlah penggunanya terlalu ramai…adakah mereka bersedia…

  7. Betulla.. aku setuju.. Tetiba rasa stress giler guna 3G celcom ni.. MACAM HAMPEH.. Sungguh..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s