Dim sum oh dim sum

Standard

Saya tengah gila makan dim sum. Di bazaar Ramadhan dekat dengan rumah saya ada gerai jual dim sum. Sepanjang bulan Ramadhan ni rasanya dah dekat 10 kali kami beli dim sum sebagai juadah berbuka. Walaupun harganya sedikit mahal (RM3 for 3 pieces) but sebab sedap, sanggup je pejam mata beli sampai 9 ketul. Hehehe.

Gerai tu ada jual dekat 10 jenis dim sum. And rasanya macam semua jenis kami dah cuba. Kat gerai tu juga ada jual pau. Semalam beli pau besar tak ingat sampai nak makan kena guna dua belah tangan. Dan pau tu memang best sebab inti dia ayam, mushroom and ada sayur. Inti dia memang penuh dalam pau tu. Every bites memang dapat makan inti la. Makan tu saja dah terus kenyang. Memang berbaloi dengan harga RM3.50 sebiji! Tapi pau tak sempat nak snap gambar sebab dah tak sabar nak makan. Huhuhu.

seaweed and spinach

seaweed and spinach

prawn, chicken with vege and spinach

prawn, chicken with vege and spinach

2 responses »

  1. Aku duk teringin nak makan dimsum ni seoanjang bulan pose.. hari tu gi la cari kat pernama. Rupanya dia tutup kat situ berniaga kat pasar stadium. emm alahai…
    takpe.. nanti lepas raya nak cari kat giant.

  2. last year depa ni meniaga kat stadium…teringin gak time tuh. skang bila dah meniaga kat bazaar taman meru tu je, tu yang manjang je belinye…heheh.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s