Si Comel Berbaju Raya Contest

Standard

Entri ni khas untuk tajuk di atas. Anjuran blog BabyIbu. First time nak masuk contest-contest ni. Bersemangat waja. Mwahaha. Kebetulan ada gambar Hannah masa raya hari tu. Huish…lagi la bersemangat. Wuuhuu! (buat macam gaya Chandler Bing).

P1080707

Nama si cik adik comel: Hannah binti Mohd Halid.
Umur: 10 bulan.

Gambar ni ditangkap di rumah PIL saya di Bukit Chandan, Kuala Kangsar ketika 1 Syawal. Baju kurung yang Hannah pakai tu muat-muat je dengan badan dia walaupun sebenarnya baju tu untuk saiz baby 12 months. Nampak gayanya Raya Haji nanti dah tak boleh pakai la Hannah oii. Huhuhu. Dah la beli baju raya Hannah dulu sebelum beli baju raya kami. Kiranya kami kena beli baju raya ikut colour baju raya Hannah. Hahaha. Lawan tokei betul la.

Anyway, harap-harap la gambar cik Hannah ni dapat menambat hati para juri. *wink-wink*

Oh…sebelum terlupa…ni saya copy paste dari entri asal pasal contest ni dari blog BabyIbu. Hik.

Cara Penyertaan

Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)<– of course Hannah in category AB

Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:

  • Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 – Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
  • Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 – Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda.<–done!
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini.<–done!
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda<–done!
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu).<–done!
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya.<–done!
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified).<–all done!
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.<–done!

Hadiah-hadiah dia best woo. Ada bag dari Gin & Jacqie dan Mia, jewelries from TH, Sherry and Niko, gift cards from leanalittleshop, dan photo printing from eoe Online. Huh, banyak tu.

So, sesiapa yang nak join contest ni, sila la join. Ehem…saya la referrer kamu tu ya. Sebab saya nak hadiah misteri. Hehehe.

Ok. Gambate kudasai Hannah chan!

4 responses »

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s