Mangsa Buli Contest

Standard

Apa kena la saya dok giat nak masuk contest-montest ni? Saja suka-suki sambil membuang masa yang terluang. Kali ni contest anjuran blog MoMMy Qastalani. Tajuknya…sama macam tajuk entri ni la ye.

Yang terpaksa dibuli of course la si Hannah ni. Pembuli dia siapa lagi kalau bukan papamama dia. Hehehe. Moh la tengok macam mana la rupanya Hannah kena buli. Hukhukhuk.

mama...how could you do this to me...wuuu...wuuu

mama...how could you do this to me...wuuu...wuuu

Nama mangsa buli-buli-sayang: Hannah binti Mohd Halid
Umur masa kena buli-buli-sayang: 10 bulan bape hari entah

Ngehngehngeh…inilah akibatnya bila suka sangat tarik-seret-gigit baju-baju yang tak berlipat kat dalam bilik gelap tu (padan muka saya juga kerana malas nak lipat kain baju yang dah meng’Everest’ tu). So, sebagai balasan, saya maasukkan sekali Hannah dalam bakul baju-baju yang tak berlipat tuh. Lalala~~~*bersiul-siul sambil buat muka tak bersalah*

So, hadiah yang bakal saya gondol (bukan gondol yang botak tu ye) sekiranya saya menang: Miniature Anna Sui Night of Fancy or Miniature Anna Sui Live Your Dream. Kalau sesiapa yang tak tahu Anna Suwei tu apa, ianya adalah perfume ye. Dan dia tak suwei macam nama dia. Isk.

Sekarang nak masukkan ayat copy-paste dari blog penganjur.

1. Kamu mesti ada blog ! (Harap maaf geng-geng facebook yek)<–done!

2. Kamu mesti menetap di Malaysia. Harap maaf geng-geng foreigner obersea, kamu tidak layak (Jikalau kamu faham Bahasa Melayu ini)<–sememang warganegara-done!

3. Jadi FOLLOWER MoMMy Qastalani ini. Bole cari di side bar kiri (Keji tau main paksa-paksa gini!)<–done!

4. Tepek MoMMy Qastalani dalam Blog List kamu (Kamu memang kejiiii ! PAKSA! TERSEKSA!)<–done!

5. Copy-paste banner budak penyepit tersebut ke sidebar blog masing-masing dengan tajuk “MANGSA BULI CONTEST” dan link ke entry ini (kamu terrer kan?)<–ye, saya terrer-done!

6. Letak hanya 1 photo mangsa kejadian (Hanya 1 yang terbaik! Kalo banyak2 pening juri!)<–done!

7. Oh ye, mangsa yang layak dipertandingkan adalah newborn baby sehingga seusia 7 tahun!<–baru 10 bulan-done!

8. Hanya 1 penyertaan untuk 1 mangsa! (Kalau ada 9 orang anak, layak pertandingkan kesembilan mereka! Tapi dengan syarat; photo mangsa mestilah ketika umurnya bawah 7 tahun)<–done!

9. Kalo ada anak saudara, adik kakak di bawah 7 tahun juga bole dipertandingan<–guna anak sendiri-done!

10. Nyatakan Nama Mangsa dan Umurnya ketika itu<–done!

11. Karang special entry tentang kejadian buli tersebut. Then, hebahkan tentang “MANGSA BULI CONTEST” dengan link terus ke entry contest ini.<–done!

12. Bila dah siap, sila comment dalam entry ini dan tinggalkan url post kamu itu. Nyatakan sekali Nama dan Email Add kamu. Kalo x tinggal url terus ke post kamu, disqualified ye. (X larat eden nak jelajah setiap entry satu persatu utk cari entry sebenar)<–done!

Tarikh Mati (dead line) adalah pada:
19 October 2009 jam 9 am.

Kut-kut ada sesiapa yang nak masuk contest ni, boleh la ke Mangsa Buli Contest. Boleh la membulikan lagi keadaan. Hehehe.

nota kaki: Hannah sebenarnya pasrah je bila saya masukkan dia dalam bakul tu. Tiada sebarang bantahan yang dibuat.

3 responses »

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s