Cutest Baby In Walker Contest

Standard

Yes, I’m entering another contest. Really can’t help it. Mwahaha.

Kali ni anjuran blog Ometomeiorked. It’s all about baby in walker. Pada yang belum berkahwin dan belum ada anak dan tak tahu apakah menatang walker tu, sila la rujuk sini.

So, mari kita lihat gambar Hannah dalam walker kesayangan dia tu. Tapi actually gambar Hannah ni saya dah post kat entri yang ini. Tak kisah la. Kamu tengok je la lagi sekali ye.

31082009098
Nama adik manis: Hannah binti Mohd Halid
Umur: 10 bulan 3 minggu

Hannah pakai walker agak lewat. Masa umur dia 8 bulan lebih. Itupun dia mula-mula pakai walker di rumah babysitter (babysitter Hannah keluarkan semula walker anak dia dulu…terima kasih Acik Lela). Hannah ada walker sendiri di rumah masa dia umur 9 bulan.

Disebabkan dia dah biasa/pandai menggunakan walker tu, laju je la dia ke sana-sini kat dalam rumah tu. But since Hannah dah ada walker ni, dia dah tak jadi ‘mop’  lagi dah. Huhuhu. Kalau tidak tu baju dan seluar dia habis comot sebab dia ‘mop’ satu rumah. And another thing, dia dah tak kutip-kutip benda yang kat atas lantai or carpet.

But…sejak dah naik walker, Hannah dok kutip pulak barang-barang yang kat atas tv cabinet. Frames, magazines, remote controls, etc. Lepas tu dia pun campak la merata-rata benda-benda tu. Then dia asyik nak rammed kaki saya or kaki En. Suami dengan walker tu aje. Sakit tau! Dah la bawak laju-laju. Itu je la kut keburukkkannya (tak la buruk mana pun). Ada juga dengar kalau bagi anak pakai walker nanti anak jalan lambat. Tapi that thing depends on perkembangan bayi tu sendiri juga. Saya tak kisah kalau Hannah jalan cepat ke lambat. Jangan tak berjalan langsung sudah.

So, wish me luck! *fingers crossed*

3 responses »

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s