Monthly Archives: Disember 2009

Weds

Piawai

Events: Wed Ruby & Wed Jepah
Venue: Taman Che Wan & Dewan Sri Cempaka, Silveritage
Date: 26 December 2009

Advertisements

Server down

Piawai

Hari ni sangat miserable sebab server down di opis. Memang tak boleh nak buat apa-apa pun. Actually since petang semalam dah problemnya. Sekejap ada connection. Sekejap tak ada. Sekejap limited. Haish. Memang susah ye bagi internet-dependant macam saya ni. Serabut semua orang sebab tak boleh nak buat apa-apa. Ni pun tadi, pukul 3.30pm baru ok. Ok la. Nak sambung cari tutorial Photoshop kat internet. Nak asah balik bakat terpendam. Huhuhu. Ciao.

IDTM

Piawai

…is stands for Introduction to Digital Technologies and Multimedia. Tu la dia subjek yang saya kena ajar untuk semester hadapan ye. Ye cuma 1 subjek je. 6 kelas okeh. Pengsan akak uolls. Mau muntah darah nak mengajar benda yang sama for 6 times in a week. And memang akan kompem there’s 3 classes in a row per day. Dah la kena ajar students semester 2 yang previously known as the students yang banyak masalah, banyak pe’el, and banyak macam-macam kerenah yang entah hapa-hapa entah lagi. Aduyaii. Moga diriku ini akan tabah la ye. Cuma yang bestnye, saya mengajar lebih dari 22 jam. 24 jam actually. So boleh la claim extra hours. Cumanya, claim tu bukan la dapat tetiap bulan. Hujung semester nanti baru boleh claim. And belum tentu dapat on the dot. Kut semester lagi satu baru la dapat. Huhuhu. Tak kisah la. Ok la. Ciao.

Kawen-kawen

Piawai

Hari ni ada 2 kenduri kahwin yang perlu saya attend. 1 di Taman Che Wan dan 1 lagi di Silveritage, Medan Gopeng.

Di Taman Che Wan tu anak kepada cousin saya. Kira anak saudara la ye. Kami actually sebaya. Masa kami kecik-kecik dulu, arwah Mak We (opah anak saudara saya ni) selalu suruh dia panggil saya Makcik. Erk! Apa barang umur baru 9 tahun dah kena address as Makcik. Tapi saya dok ber’aku-kau’ je dengan dia. Hehehe.

Then yang kenduri di Silveritage tu pulak is my schoolmate. Terkejut gaban juga saya bila dia SMS mintak address rumah. Sebabnya…entah la. Macam tak percaya dia nak kahwin. LOL! And yang paling tak sangka-sangka sekali is when the news circulated in our egroups, 1 one my bff menyingkap kembali¬†gurauan yang pernah my friend ni cakap kat 1 of her guy classmate dalam kelas depa dulu. Gurauannya berbunyi begini…

“Kalau tak dapat ko, abang ko pun tak per”

Memang gurauan jadi kenyataan ye uolls. She’s getting married with abang kepada classmate dia nih. Huhuhu. Mesti rasa ada sedikit kepelikan kan bila nak address your sister-in-law yang sebenarnya adalah kawan kamu masa sekolah and even now pun still berkawan lagi.

Anyway, nanti saya update ye gambar-gambar di sekitar kedua-dua majlis perkahwinan. Esok pun ada kenduri kahwin my colleague kat PGA, Ulu Kinta. Tapi macam tak boleh nak attend je sebab En. Suami akan ke Taiping. Of course saya tak ada transportation nak pergi. Takpe la. Hadiah dah kirim pada Shakura dan Azril.

Selamat Pengantin Baru to Ruby and her other half, Jepah and her other half dan Afzam and his other half. Moga Allah memberkati perkahwinan kamu semua. Amin.