Forte, New Moon dan Cik Viva eksiden

Standard

1. Semalam keluar dating dengan En. Suami. Of course without Hannah. Hannah tinggal dengan Acik Lela dia. Hahaha. Memang dah lama gila tak keluar berdua-duaan dengan En. Suami. Last sekali about 6 months ago. Masa tengok Transformers 2. Kali ni pun keluar dating sebab nak tengok movie. Pagi tu breakfast kat Restoran Sungai Tapah (sebelah Masjid Manjoi yag kaler biru tu). Kuewtiao kungfu dia best. Jenuh saya nak habiskan.

2. Kami pergi showroom Naza di Jalan Lahat. Nak tengok Forte. En. Suami dah tengok dulu sebelum ni. Daripada cerita En. Suami, macam best je Forte ni. Dia ada 1.6 EX, 1.6 SX dan 2.0 SX. Yang 2.0 SX tu next year baru keluar. So yang ada cuma 1.6 EX dan 1.6 SX je la yang boleh tengok. And of course kami tengok yang 1.6 SX sebab yang tu full-spec. EX basic je. Tak best. Feature yang paling best and futuristic kat Forte ni is dia tak guna kunci untuk start the engine. Just push a start button je. Memang key-less. Masa test drive, salesgirl yang duduk kat belakang yang pegang ‘kunci’ kereta. Canggih tu. Nak tau lagi pasal Forte ni sila la ke sini.

3. Lepas Jumaat, tengok New Moon. Yeay! Whoa! Jake is so hottie! Hehehe. Tapi saya lagi suka bila dia berambut panjang itu. Beautiful. Bak kata Bella. Scene romantic bila Edward mengungkapkan semula dialog Romeo. Serius romantic. Scary scene bila Heidi (bad vampire cum tour guide) bawak a pack of tourist masuk ke dalam bilik Volturis tu. Walaupun tak tunjuk yang tourist tu jadi ‘hidangan makan tengahari’, tapi otak saya dok ligat cuba membayangkan apa yang terjadi. Gila scary. Ending yang “Huh? Habis dah?”. En. Suami tetiba nak beli buku ke-3 of Twilight series, Eclipse sebab nak tau apa jadi lepas tu. Kita beli terus 1 set la ye? Ok la cerita dia. Takat nak layan syok-syok. Hehehe. So, kamu team mana? Edward or Jacob? Saya masih setia dengan team En. Suami. Hahaha.

4. Masa nak ambil En. Suami kat Masjid Negeri lepas Jumaat, saya terlalu kat jalan pintas kat masjid sebelah hospital besar (jangan tanya macam mana saya boleh terlalu kat situ). Entah macam mana, mungkin saya yang rabun, saya terlanggar bahu jalan (jenis bahu jalan yang curvy tu). Dengar je bunyi dia, saya tau yang mesti teruk bumper Cik Viva tu. Time reverse, pun teruk gak bunyi dia. Aduyai…orang-orang lelaki yang baru keluar dari masjid, dah tengok-tengok. Mesti ingat saya baru dapat lesen. Cis! Nasib tak langgar kereta depan. Kalau tidak lagi haru. And nasib la Cik Via tu kereta saya. Kalau itu kereta En. Suami, kompem dah kena bebel seharian. Wuwuwu. Masa dah sampai kat Masjid Negeri, saya pun tengok la rupa paras bumper Cik Viva. Whoa! Memang teruk. En. Suami dah geleng-geleng kepala. Nasib bumper ori so dia tak patah ke hapa ke. Kalau tak, nangis je la.

5. Esok nak pergi PD. Barang tak pack lagi. Hahaha. Dah pukul 1.43am. Nak tidur. Ciao.

2 responses »

  1. hheheheh mase twilight aku team edward, tp bila new moon nih aku team jacob la…
    huhuhuhu
    anyhow, am always and forever team Fariez….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s