Hola!

Standard

Hari ni saya nak buat kelas ‘Mari Belajar Bahasa Sepanyol’. Dulu masa di UPM, saya ada ambil Spanish as an elective subject. Just for the sake nak naikkan CGPA. Hahaha. Memang komfem boleh dapat A la kan. Tapi lepas tu rasa macam rugi pulak sebab just belajar sekejap je and then tak meng’apply’kan bahasa tu di mana-mana pun. So, jom la kita belajar sikit. Belajar yang basic-basic je.

Greetings
Hi – Hola (pronounce as ‘Ola’)
Good morning – buenos días
Good afternoon – buenas tardes
Good evening/good night – buenas noches
Goodbye – adiós
Welcome – recepción
Thank you – gracias
My name is… – me llamo (pronounce as ‘yamo’) es…
What is your name? – ¿Cómo te llamas (pronounce as ‘yamas’)?

Sekian pelajaran untuk hari ini. Kita berjumpa lagi di masa, hari dan entri yang berlainan. Ciao.

5 responses »

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s