Hot, hotter, hottest!

Standard

Sekarang ni tengah musim panas. Tapi belum la sampai jadi musim kemarau lagi. Setakat yang saya tengok di berita utama pada malam Sabtu yang lepas, Ipoh mencatat ranking tertinggi di senarai bandar/tempat paling panas di Malaysia: 36.7 darjah Celcius. HOT babeh!

Image curik dari Internet

Saya dah masuk minggu ke-3 tak tidur di dalam bilik. Tiap-tiap malam terbongkang dengan Hannah di ruang tamu. En. Suami kadang-kadang join juga. Tapi disebabkan ruang tamu yang sempit, En. Suami tepaksa tidur sorang-sorang sambil conquer katil. Kipas-kipas kat dalam rumah kecik tu dah habis full-blast. Especially bila siang-siang hari. Tidur kat ruang tamu pun still kena bukak sliding door sikit. Nak bagi angin masuk.

Oh, rasa macam nak pasang air-cond je. Tapi bila mengenangkan yang nantinya bila sampai bil letrik, saya lah orang yang kena membayar bil itu. Lupakan saja la hasrat sejuk dingin saya tu. Wuwuwu. Bila balik rumah panas, kat opis ni pulak sejuk macam duduk dalam freezer. Aiyok. Macam boleh jadi sewel je body temperature saya ni nanti. Kejap panas. Kejap sejuk.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s