Edisi terjah KL suka-suki: Part Dos

Standard

Okeh. Kita sambung balik.

Still day 1 lagi kat KL ni. Lepas dah isi perut kenyang-kenyang tu, kami mulakan misi berjalan-jalan.

Tujuan utama still nak ke Ikea, tapi jalan-jalan la dulu kat The Curve tu. Orang ramai la sebab public holiday kan. Tu pun tak jalan sangat dalam The Curve. Sebab dua-dua dah buntat kekenyangan. Hannah lak dah nak start cranky. And then end up terus lena kat dalam buggy dia tu. Kesian anje sorang tu.

Dah habis jalan-jalan kat The Curve, pergi la pulak ke Ikano. Pun tak jalan-jalan sangat. Lepas tu terus proceed ke Ikea. Kat Ikea tak sempat nak snap gambor sebab sibuk nak list kan apa benda yang nak diborong. Tapi bila nak pick up kat Self-Serve Area, terus kensel je semua benda-benda tu. Sebabnya, kami datang naik Cik Viva ye bukan datang dengan Cik Estima. Mana la nak sumbat seaneka rak, dining table, kerusi dan yang entah hapa-hapa lagi tu. Just beli yang ada kat area Market Hall je la. Huhuhu.

Habis shopping, gerak lak ke kedai basikal yang En. Suami nak pergi. Masa keluar je dari basement The Curve tu, baru tau yang kat luar tu hujan lebat bangat. Hoh! KL hujan. Jangan sampai banjir sudah.

Lepas En. Suami habis shopping kat kedai basikal tu, kami ke SS15 USJ. Nak jumpa tokey kedai ni. ModernoPC. Nasib la ada GPS. Kalau tak, mampuih kami tak reti nak redah ikut celah mana nak ke kedai Adiel tu.

Saya salute la Adiel ni. Tetiba kat celah-celah SS15 tu, ada sebiji kedai Melayu yang jual hardware komputer. Dan bukan sebarang kedai hardware komputer la. Ni kedai baekk punya. Nak customize PC memang boleh buat kat kedai dia ni (sungguh promote kedai member tanpa sebarang bayaran dikenakan). Barang Razer memang banyak kat sini. Saya ada satu Razer Krait yang saya dah-buat-macam-harta-pusaka-sendiri dari En. Suami (Abang dah tak main DOTA lagi kan? Kan? Kan?).

Alamak! Gambor dengan tokey kedai tak ada la. Dengan assistant pun tak ada juga. Nanti kami datang lagi, kita snap gambor sesama ye. Heee.

Next pit stop – Taman Prima Tropika, Seri Kembangan. Nak crash rumah my sis-in-law. Dulu dah pernah pergi rumah dia ni masa saya ada kursus di MTDC (masa saya kerja di company lama). So, still ingat lagi la jalan nak ke sana.

Sampai je, kami mandi-manda, makan-makan. Hannah sangat eksaited sebab ada sepupu-sepupu yang nak main dengan dia. Saya dah really-really penat. En. Suami pun sama. Tapi Hannah tak mau tidur lagi. Dia dah jenuh tidur dalam kereta. Waaa! Hannah, buli mama dengan papa dia. Dalam pukul 12++am baru dia lena. Hoh. Penat, penat.

Okey, sambung dalam Part Tres. Ciao.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s