Adobe CS5 Roadshow 2010

Standard

Date: 18 May 2010
Venue: Wisma Bentley Music, Mutiara Damansara

Saya sangat teruja semalam. Terus rasa nak upgrade dari CS3 ke CS5. Kalau boleh nak yang master collection terus. Tapi, nak korek dekat mana duit nak beli yang original? Yang installed kat Cik Inspiron ni pun hasil belas ehsan dari kolej.

Anyway, semalam tak sia-sia bangun pukul 4 pagi la (sebab nak kena bertolak pukul 5.30). Tak macam pergi seminar new product kat TM hari tu. That one really buang masa je (maaf ye Mizz Titie kalau baca statement ni). Totally product syok sendiri.

Walaupun saya bukan pengguna Photoshop or Illustrator tegar, tapi some of the new tools yang ada dalam both applications are really cool, helpful and time saving. Mostly participants yang datang semalam memang clapping with joy sambil di selang-seli dengan oohh and ahhh la bila Nelson John, Creative Solutions Business Unit of Southeast Asia Adobe Systems Pte Ltd consultant, revealing all the new tools and features of CS5.

Anyway, ada booths Dell, Epson dan Wacom. Dell dan Epson are the event sponsors. Dell pun ada buat presentation for their Precision model. Wacom pun ada pen tablet baru. Intuos4.

At the end of session ada lucky draw. Dell bagi Dell Mini 10. Wacom bagi Intuos4. Adobe bagi discount voucher for CS5 (tak sure untuk design premium ke, web premium ke, production premium ke, or untuk master collection ke). Saya dapat la solar charger dari Dell (ni lucky draw masa kat booth Dell) dan fridge magnet Adobe CS5.

Sebelum balik sempat singgah Ikea. Lepas tu balik.

Nota kaki: Saya bawak digicam tapi memory card terlekat kat Cik Inspiron. Chit!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s