Healthy snacks for dinner

Standard

2-3 menjak ni saya macam bermalas-malasan saja nak masak klungklang-klungklang. 1) Maybe sebab dah takde stock barang basah (ayam, ikan, daging) kat dalam freezer. 2) Tak ada idea or dah tak reti nak mereka nak masak apa.

Oleh yang demikian, saya pun buat la makanan yang senang untuk dimasak dan dimakan. *Wink-wink*.

Double-decker Sandwich

Ini suka hati korang la nak letak apa kat dalam dia. Mine are filled with lettuce (any type – butterhead, coral), tuna (mixed with shredded carrots, chopped onions and mayonnaise), chicken ham, cucumber, hard boiled egg, tomatoes, and cheese.

Chicken Tortilla Wrap

Yang ini pun sama la juga. Suka hati korang nak letak apa kat dalam dia. Saya punya ada lettuce, chicken strips (saya goreng dulu dengan tepung gandum + telur + bread crumbs), diced capsicums (guna 3 warna), shredded carrots, and tomatoes (sliced). Then drizzle some dressing on it (saya mixed thousand island + mayonnaise + chilli sauce). Roll it up and walla!

Senang, mudah dan cepat. I likeee.

2 responses »

  1. Ms J: sandwich aku ni lebih kurang macam sandwich yang makcik Ramlah buat. Makcik Ramlah sihat. Nanti aku sampaikan salam ko ek.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s