Sugar please!

Standard

Biasanya kalau kamu makan piza, kamu akan makan piza tu dengan apa? Ada orang akan makan dengan cheese powder. Ada orang akan makan dengan sos cili or tomato. Ada orang akan cicah dengan sup.

Tapi kamu pernah tengok orang makan macam ni tak?

Yeah. That’s pizza with sugar!

Pelik tak pelik kan. Saya dah makan piza dengan gula since saya kenal piza lebih kurang 20 tahun yang lalu. Kakak saya yang introduce cara makan begitu. Dakyah mana dia dapat, saya pun tak tahu. Hehehe.

Tiap kali makan piza di Pizza Hut or Shakey’s or Domino’s, saya akan mintak gula. Dan pelayan-pelayan tu akan pelik sebab saya mintak gula untuk apa. Saya bukannya ada order kopi atau teh. Tapi diorang bagi jugak la kan. Orang yang duduk meja berdekatan pun akan pelik tengok saya makan piza dengan gula. Ah, what the heck! That’s my way enjoying my food. And I’m loving it. Parap pa pa pa…(eh…silap slogan la).

Kamu ada cara sendiri menikmati makanan kegemaran kamu? Tak kisah makan roti canai dengan sambal belacan ke. Nasi lemak dengan cheese ke. Jom kongsi kepelikkan itu dengan saya supaya saya tak rasa pelik sorang-sorang. Hahaha.

4 responses »

  1. buzzybug: tak juga…roti canai nak kena makan dengan kuah dhal or kari juga. tak berapa minat cicah gula.

  2. nanti dtg kl, kita mkn piza..aku nak tgk ko mkn ngan gula ni..menarik, tertarik ko memang da boom heheeh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s