David’s Diner

Standard

Ni entri nak buat ulasan kedai makan restoran.

This diner berdekatan dengan Institut Teknologi Perak dan Hajaba (area Greentown Square). My friend, Wan Linda yang mempromotekan pada kami di Fesbuknya few months back. So, few weeks ago kami pun terjah la ke situ.

Makanan dia ala-ala American sebab motto dia “Makanan Amerika Sebenar” or “Truely American Food”. Hehehe. Dishes dia not bad cumanya…buku menu dia sangat menyedihkan ye adik-adik. All the dishes tak ada details yang lengkap. Maksudnya, kalau menu tu nama dia Grilled Chicken, bagitau la chicken tu digrilled dengan apa; Italian Herbs ke, lemon grass+garlic+ginger ke. And ada include dengan side dishes sekali ke. Ini tak. Macam menu restoran Kak Jah Tomyam je.

Anyway, tak pe la. Kita tengok apa yang kami pelahap pada hari kejadian.

Oh, yang ini tak ada dalam menu ye. Hik!

My starter – Garden Salad

His starter & drink – Mushroom Soup & Watermelon Juice

Our appetizer – Egg Roll & Shrimp Roll

My main course – Grilled Chicken with two side dishes; fries & mashed potatoes

His main course – Deep Fried Fish with two side dishes; baked potato & coleslaw

Patutnya ada dessert sekali tapi disebabkan kami dah buntat kekenyangan (portion for main dish sangat banyak ye), lantas dessert yang bernama Blonde Brownie tu terpaksa ditapau sahaja.

Kami ambil set one each. It was around RM30 for one set and the set included one drink (juices or others), appetizer (mushroom soup or garden salad), another mouthwasher (egg rolls or shrimp rolls), main course with two side dishes (choose from menu), and dessert ( brownies or others). That’s quite cheap la considering the quality and portion of the food served.

Oh jangan risau, restoran ini Halal dan ada Sijil JAKIM yang sah ye. Sesiapa yang rasa berminat dan terliur, boleh la mencuba.

Sekian laporan saya. Terima kasih.

5 responses »

  1. wah nampak menarik..nanti aku balik ipoh,kita p mkn together2 lah kat situ..heeheh

  2. wahead: jom…ko belanja….hehehe
    .i.n.a.z.: try la bila dah habis pantang nanti.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s