Monthly Archives: November 2010

Hasutan syaitan

Piawai

Saya tak tahu hantu syaitan mana yang telah berbisik kata-kata hasutan kepada saya supaya singgah masuk ke Ariani dan pilih, dan pilih, dan pilih, dan beli kesemua yang dipilih. Cis!

Nota kaki: Ini yang pertama dan mungkin yang terakhir saya membeli-belah di Ariani.

Advertisements

Vroomm…vroomm…

Piawai

Mula-mula ingat nak letak semua gambar sepanjang pemasangan. Tapi saya malas nak transfer gambar dari henpon ke laptop. So letak yang masih berbungkus dan yang dah siap pasang je la ye.

Apa dia? Ini dia….

MPC-R1 Racing Simulator Cockpit

Semi-Bucket seat, Logitech G27 Racing Wheel (set of steering wheel, gear and pedals), main frame, and ButtKicker

Hannah dah tak sabar nak cuba-try-test

Kelmarin pergi KL, ambil benda ni la (selain ada kenduri kahwin). Kalau kamu nak tau harganya berapa untuk semua yang di dalam gambar pertama tu, boleh la ke sini. En. Suami ambil Racing Pack-4 + LCD Stand + ButtKicker. Kamu kira la sendiri kalau nak tau banyak mana poket En. Suami dah rabak. Hohoho. Pesanan saya 1 je: nanti takde duit, gigit la sikit-sikit steering wheel, frame, pedal, gear tu semua ye.

Ok la. Nanti saya letak pics saya tengah beraksi ye. Nak kena tunggu GT5 sampai hari ni (kut). Ciao.

Australia!

Piawai

Saya bukan nak bercuti ke Australia apatah lagi baru balik daripada bercuti di sana. Tajuk tu cuma nak bagi cam gempak sikit je. Hahaha.

Semalam ada special mail sampai di peti pos rumah saya.


This is the special mail. Basah sikit sebab kena hujan.


Dan ini adalah isinya. Siap ada nota cinta lagi. *wink-wink*

Ok, last 2 weeks saya ada la masuk (I’m not sure whether I’m entering the contest or I just drop a comment) contest di sini. Simple je contestnya. Just bagi komen why you (err…I) really need the fridge magnet. Komen saya tak hebat mana pun. Tapi tak sangka pulak terpilih jadi pemenang (saya ni memang intan terpilih ke? Heh! Perasan!).

Anyway, thanks Meez Titie for picking me as one of the winners. Thanks for the fridge magnet juga. Ianya telah pun join the others. So, lepas ni buat la lagi contest ye. Boleh saya join lagi. Hehehe.


Sila abaikan segala mak nenek bil yang ada pada pintu fridge tersebut.

ISO – part III

Piawai

Dalam banyak-banyak nama, kenapa la nama saya jugak yang kena petik? Haishhh…sungguh tak senang duduk la pagi semalam tatkala Kak Bi call dan bagitau yang saya menjadi intan terpilih untuk diperiksa fail dan diinterview oleh Puan Auditor. Terus jadi seram sejuk. Macam nak ambil periksa SPM je.

But anyway, entah macam mana saya terlepas daripada diinterview. Dah masuk dah bilik meeting dengan lecturers yang lain yang juga menjadi intan terpilih. Tapi disebabkan Puan Auditor begitu lama dan teliti melihat fail-fail lecturers lain, lantas dia tak punya masa untuk saya. Dikala dia kata, “Syarida right? I think I don’t have enough time to look at your file. I’m sorry for making you waiting”, dalam hati saya terus melompat kegirangan! Wuuhuu! Saya sambil keluar memang tersenyum sampai ke tengkuk telinga la kan. Hohoho.

Begitu la pengalaman saya kena ISO. Apa-apa pun, today is the last day of ISO-ing. Hopefully tak ada la NCR (non-conformance record) banyak-banyak. Kalau 1 tu ok la. Dah boleh tidur lena dah lepas ni. Kalau tak, tiap kali dengar bunyi telefon je, semua dah kecut perut. Memang bikin semua orang tak tenang la. Ok la. Ciao.

Updated

ISO dah habis! Hooray! NCR dah tentu ada. 3 lagi. Ok la. Nobody’s perfect right? Tahniah KPTM Ipoh. Dah boleh dapat ISO 9001:2008 dah. Kita tunggu MQA datang pulak on January. Keep up the good work!

ISO – part II

Piawai

Hari yang ditunggu-tunggu sudah tiba.
Kami dah ready untuk diaudit (ye ke?).
Segala penat jerih sebelum ini harap-harapnya berbaloi-baloi la ye.
Good Luck warga KPTM Ipoh!

Nota kaki: Tuan Rektor, bila kami dah dapat ISO nanti, jangan lupa janji-janji manismu ye.

2 tahun di sini

Piawai

Saya baru perasan, sudah 2 tahun saya berblog. Tapi rasanya masih setahun jagung kut jika nak dibandingkan dengan bloggers lain yang dah bertahun-tahun makan asam garam blog.

Anyway, tiba-tiba terasa nak pindah ke tempat lain. Tapi sayang dengan sini. Nanti la. Tengok dulu macam mana. Ok la. Happy 2nd Anniversary My Story, My Life.

Mari buang masa di hari raya

Piawai

Bekerja on second day of Raya Haji. *sigh*. So untuk buang masa, saya buat benda yang boleh membuang masa kamu juga. Hahaha.

Bold what applies to you.

My personality :

I’m loud.
I’m obnoxious.
I’m sarcastic.
I’m cocky.
I cry easily.
I have bad temper.
For the most part I don’t like people.
I’m easy to get long with.
I have more enemies than friends.
I’ve smoked.
I’ve smoked weed.
I drink coffee.
I clean my room daily.

My appearance :

I wear makeup.
I wear a piece of jewellery at all times.
I wear contacts.
I wear glasses.
I have braces.
I change my color often.
I have a piercing.
I have small feet.

Friendship :

I have a best friend.
I have at least ten friends.
I’ve gotten a phone call in the last 48 hours from a friend.
I’ve beaten up a friend.
I’ve been in a serious fight with a friend.
I can trust at least five people with my life.

Experiences :

I’ve been on a plane.
I’ve been on a train.
Someone close to me has died.
I’ve taken a taxi.
I’ve taken a city bus.
I’ve taken a school bus.
I’ve gone bungee jumping.
I’ve made a speech.
I’ve been in some sort of club.
I’ve won an award.
I’ve spent 24 hours on the computer straight.
I’ve been in a physical fight.

Music :

I listen to R&B.
I listen to country.
I listen to pop.
I listen to techno.
I listen to rock.
I’m one of those people who play songs repeatedly until I hate it.
I hate the radio.
I download music.
I buy CD’s.

Television :

I spend at least six hours a day watching television.
I watch soap operas daily.
I’m in love with Days Of Our Lives.
I’ve seen and liked the O.C.
I’ve seen and liked One Tree Hill.
I’ve seen and liked Popular.
I’ve seen and liked 24.
I’ve seen and liked CSI.
I’ve seen and liked Everwood.

Hair :

I’ve been brown.
I’ve had streaks.
I’ve cut my hair in the past year.
I’ve dyed my hair in the past year.
I’ve been blonde.
I’ve been red.
I’ve been light brown.
I’ve been medium brown.
I’ve been blue/green.
I’ve had my hair thinned.
I use conditioner.
I’ve used silk therapy.
I’ve use hot oil treatments.
I’ve curled my hair.
I’ve straightened my hair.
I’ve braided my hair.

School :

I’ve yelled at a teacher.
I’ve been suspended.
I’ve had an in-school suspension.
I’ve been sent to principal’s office.
I’ve walked out of class.
I’ve skipped an entire day of school.
I’ve skipped a whole month of one certain class.
I’ve failed Art.
I’ve failed P.E.
I’ve failed math.
I’ve failed science.
I’ve failed another class.
A teacher has called my parents.

Nota kaki: Copy-paste dari Deya Zanial.