Spring cleaning

Standard

Semalam, buat pertama kalinya fridge di rumah saya tu dicuci sejak dibeli 3 tahun lalu! Wakakaka! Sebelum ni ada la takat lap-lap sikit. Tapi semalam secara besar-besaran. Habis kena punggah semua isi kandungan kat dalam fridge tu. Dan tersingkaplah segala rahsia di dalam fridge itu – expired foods (nearly a year ago), dried/riped fruits (dah tak cam apakah buahnya itu), dried veggies, etc. Tiba-tiba teringat fridge kat rumah mak saya. Macam-macam ada. Dia kata sayang nak buang. Simpan dalam fridge elok lagi. Ayoyo!

So, Ops Let Go pun dijalankan. 2/3 of the isi kandungan fridge memang kena let go. Dan hasilnya, 2 plastik hitam! Wakaka! Then, setelah settle lap, cuci dan refill semula fridge, terasa macam baru beli fridge baru pulak. Sangat…kosong.

susu sejat manis, tempoyak dan cili boh aje yang ada…hahaha

stok sos je yang banyak

hanya ada chicken strips, chicken breast, vanilla ice-cream dan 1/4 tenderloin meat

chicken sausages, minced beef dan fish cakes…

Macam nak kena buat marketing je ni untuk mengisi semula fridge yang dah kosong…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s