Monthly Archives: Disember 2010

Syabas Malaysia!

Piawai

Syabas dan tahniah kepada team Harimau Malaya kerana berjaya menggondol Piala AFF Suzuki!

Tapi wira negara sebenar adalah jejaka di bawah ni…

The best goal keeper ever for Malaysia!

Nota kaki: Image taken from Google Image.

Nota kaki 2: Serius aku dok ingat dia nih pemain import dari Jepun atau Korea.

Advertisements

La camisa negra

Piawai

Saya sedang mencari baju. Contoh baju-baju tersebut adalah seperti di bawah ini:

Ya. Saya nak cari blouse/dress dan yang sama waktu dengannya. Kalau boleh nak labuh. Tapi yang dalam gambar kat atas tu mostly adalah dress. Kat Ipoh ni macam susah je nak cari yang berkenan di hati. Ada je yang tak kena; cantik tapi tak labuh, labuh tapi tak cantik. Hopefully bila pergi KL nanti ada la yang berkenan di hati.

Kalau ikut hati macam nak beli kain lepas tu tempah je. Lagi senang kan. Tapi nanti takut tailor tu buat tak cantik pulak. Haishh…susah…susah…Perkara ni pun boleh buat saya pening kepala. Belum nak fikir perkara yang lebih besar lagi.

Shontelle – Impossible

Piawai

Bila banyak kali dengar lagu ni, saya jatuh suka pula.

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did——-

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know——–

Thinking all you need is there
Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know——–

And now when all is gone
There is nothing to say
And if you’re done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible!
Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did……….

Warna

Piawai

Di suatu petang yang indah, seorang bapa ingin mengajar anaknya yang berumur 2 tahun mengenali warna. Kebetulan anaknya itu sedang riang-ria mewarna di dalam buku mewarna. Lantas si bapa mengambil satu krayon dan bertanya kepada si anak:

Bapa: Hannah, ini warna apa?
Anak: …
Bapa: Ini warna bi-ru.
Anak: Bi-yu.
Bapa: Biru. Bagus.
Anak: Ni? (sambil memegang krayon warna lain)
Bapa: Warna me-rah…
Anak: Me-yah. Bagushh. Bagushh. Ni? (sambil pegang krayon warna lain)
Bapa: Ku-ning.
Anak: Tu-nen. Bagushh. Bagushh. Ni? (sambil tunjuk krayon warna lain)
Bapa: Hi-jau. Eh…ni siapa yang ajar siapa ni?
Anak: *grins*

LOL!

Buang masa

Piawai

I’m trying to finish this book:

Yeah…yeah…I know. Buku zaman kurun ke berapa entah baru nak baca. Biasa la saya ni kan. Beli je lebih. Nak bacanya entah bila-bila hari pulak. Ni pun tengah berangan nak beli buku lagi.

Anyway, next week ingat nak pergi KL. Nak pergi sorang-sorang naik train. Balik hari. Buat apa? Nak shopping! Yes. Nak shopping. Betul. Saya tak tipu. Pergi KL semata-mata nak shopping (memang dasar materialistik betul kau ni Balqis).

Sebab apa sampai nak ke KL? Apa di Ipoh ni tak ada shopping complex kah? Yes. I blame Ipoh for not having many shopping complexes as KL. Balik-balik Jusco, Ipoh Parade, Jusco, Ipoh Parade. Otak saya tak berkembang. Limited choices. Saya mahu Topshop, Forever21, Warehouse, Dorothy Perkins, Jaspal, Charles & Keith, Aldo, Zara, Nine West, etc walau hakikatnya saya tahu saya belum tentu mampu nak beli barang-barang di situ. Tapi peduli apa kan. Dapat masuk tengok-tengok pun jadi la. Nama pun window shopping. Itu belum tiba-tiba saya rasa nak tolak pintu-besar-dan-berat Louis Vuitton, Gucci, Coach, or Chanel ke (tapi yang ni memang masih belum mampu nak masuk hatta window shopping sekali pun!).

So, ya saya akan ke KL untuk shopping. But that doesn’t mean I will splurge all my money (yang tak seberapa tu) on everything (ye ke?). Ini kira macam terapi la. Kaki dan mata (dan duit). Hahaha.

Ok la. Nanti dah pergi KL, saya cerita. Ciao.