Buang masa

Standard

I’m trying to finish this book:

Yeah…yeah…I know. Buku zaman kurun ke berapa entah baru nak baca. Biasa la saya ni kan. Beli je lebih. Nak bacanya entah bila-bila hari pulak. Ni pun tengah berangan nak beli buku lagi.

Anyway, next week ingat nak pergi KL. Nak pergi sorang-sorang naik train. Balik hari. Buat apa? Nak shopping! Yes. Nak shopping. Betul. Saya tak tipu. Pergi KL semata-mata nak shopping (memang dasar materialistik betul kau ni Balqis).

Sebab apa sampai nak ke KL? Apa di Ipoh ni tak ada shopping complex kah? Yes. I blame Ipoh for not having many shopping complexes as KL. Balik-balik Jusco, Ipoh Parade, Jusco, Ipoh Parade. Otak saya tak berkembang. Limited choices. Saya mahu Topshop, Forever21, Warehouse, Dorothy Perkins, Jaspal, Charles & Keith, Aldo, Zara, Nine West, etc walau hakikatnya saya tahu saya belum tentu mampu nak beli barang-barang di situ. Tapi peduli apa kan. Dapat masuk tengok-tengok pun jadi la. Nama pun window shopping. Itu belum tiba-tiba saya rasa nak tolak pintu-besar-dan-berat Louis Vuitton, Gucci, Coach, or Chanel ke (tapi yang ni memang masih belum mampu nak masuk hatta window shopping sekali pun!).

So, ya saya akan ke KL untuk shopping. But that doesn’t mean I will splurge all my money (yang tak seberapa tu) on everything (ye ke?). Ini kira macam terapi la. Kaki dan mata (dan duit). Hahaha.

Ok la. Nanti dah pergi KL, saya cerita. Ciao.

3 responses »

  1. weh, bila nk ke kl nye?
    hamboi, semangat tol nk soppingg…
    sampai gigih nk dtg sorang2…
    aku ni tingin gak nk nyopping, tp ongkos nya x bape nk nampak…

  2. beli je.. aku pun ade banyak lagi yg tak khatam. Konon nak khatam masa cuti. Dari 7, baru habis 3. Pastu pi beli lagi 2 buku.. huhuhu… ntah bila nak baca pon tatau.. hehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s