Monthly Archives: Februari 2012

All Hail Queen Adele!

Piawai

Adele is the new queen of Grammys after sweeping SIX trophies in all six categories she’s being nominated including Record of the Year, Album of the Year, and Song of the Year. The music industry’s biggest night were held last Sunday night (US time) in Staples Centre, LA.

Even the night was shadowed with the death of Whitney Houston the night before the big event, the show must go on. It actually was a night of triumph and sadness. Performers and presenters gave tributes to Houston between celebrations of this year’s winners.

Anyway, as some people keep on saying, whoever broke Adele’s heart made her rich as hell. You go girl!

The rest of this year’s winners list, you can check it here.

Nota kaki: Gambar cilok dari Grammy.com.

Advertisements

Diaper cakes

Piawai

Pada yang sudah sedia maklum, saya sekarang tengah berjinak-jinak buat diaper cake. Nak cari duit lebih bagi menampung kos shopping hidup yang semakin meningkat (ayat sangat skema ye). Ni kira baru nak promote la memandangkan kat Ipoh ni nan ado lagi orang yang buat diaper cake (rasanya la).

Apa dia diaper cake ni? It’s actually a gift for the newborn baby. Biasa sebelum ni kita bagi hamper kan. But sekarang diaper cake ni dah jadi trend to give to the newborn. The base of the diaper cake is the diaper itself (kalau tak takde la nama dia diaper cake kan). Dan kemudiannya akan ditambah dengan ingredients yang lain e.g.: receiving blanket, romper, bib, rattle, teether, pre-walker shoe, socks, booties, mittens, etc. And walla! Jadi la diaper cake yang gojes.

So, every diaper cake is made-to-order. Harga berbeza bergantung kepada ingredients yang digunakan untuk bake each diaper cake. Kalau nak bagi budget sendiri pun boleh. Saya akan cuba untuk meet the budget. But basically, harga start from RM60 onward.

Oh, ni khas buat warga Ipoh je ye. Luar dari Ipoh, kena datang Ipoh la untuk self collect. Pickup point biasanya di Ipoh Parade, Jusco, Tesco, KPTM Ipoh, Giant. Pilih la yang mana satu dekat.  Nak post/courier, tak berapa digalakkan sangat coz diaper cake ni can be quite heavy and bulky. Jadi price for delivery akan mahal la ye.

Di sini ada beberapa sample diaper cakes yang saya dah buat sebelum ni. Newbie la katakan. Baru nak belajor buat. So, pepaham sendiri la cane rupa parasnya. But I’ll try to improve it. Hopefully akan lebih gojes lagi.

Pada yang berminat, jangan segan-segan nak tanya or order ye. Terima kasih.

Nota kaki: Oh, saya masih belum mampu nak buat blog khas for diaper cake. Bila dah ada sambutan yang hangat menggalakkan, baru buat kut.

Colour blocking!

Piawai

Today, I dare myself to wear these 3 colours combination. Even En. Suami asked me this morning, “Are sure to wear that to college?”. And I replied, “Yes. I’m pretty damn sure.”

 

Orange scarf. Green blouse. And blue maxi skirt.

So, what do you think? Yay or nay? Am I overdoing it (the colour blocking)?

Wishlist for 2012

Piawai

Salam semua.

Hari ni nak cerita pasal wishlist. Kalo ada yang ingat, ini wishlist saya pada tahun 2010. Tahun 2011 tak buat wishlist. Malas.

So, tahun ni nak kembali buat wishlist. Nak update yang lama tu jugak. Ada antaranya yang dah dapat tapi tak buang lagi. Nak tambah yang baru lagi. Hohoho. Suka je kan buat wishlist ni. Barangnya dapat tak dapat, belakang kira. Biar berangan sampai langit ke tujuh!

Nikon 1 J1. Compact camera with interchangeable lens. Dah takmo DSLR. Very the big and heavy nak bawak sana sini. Nak masuk dalam henbeg I yang dah sedia besar tu pun tak muat. Wajib kaler merah.

Smartassphone. Saja mengada walau hakikat Nokia 5800 XpressMusic masih boleh berfungsi dengan agak jayanya.  Nak try guna Android punya OS. Kalo ada warna merah lagi I loikee.

SK-II. Bukan nak the whole set macam kat atas ni (tapi kalo ada moolah lebih boleh la kut). Takat dapat beli Facial Essence Treatment (a.k.a Miracle Water) dia sebotol cukup la. Bila umur dah masuk 30an ni, rasanya layak la kut nak guna jenama yang mehe sikit. Dulu tak mampu.

Mountain bike. Sebab En. Suami pun ada, so saya pun nak satu jugak. Yang sebelah atas tu Giant Revel. Yang bawah tu pulak GT Laguna. Ini pun kira macam mengada-ngada jugak la. Entah bila-bila nak pergi mengayuhnya, tak tau la.

Ni je la dulu kut wishlist saya. Nanti kut teringat benda lain, boleh la update lagi. Hahaha.

Kbai.