Diaper cakes

Standard

Pada yang sudah sedia maklum, saya sekarang tengah berjinak-jinak buat diaper cake. Nak cari duit lebih bagi menampung kos shopping hidup yang semakin meningkat (ayat sangat skema ye). Ni kira baru nak promote la memandangkan kat Ipoh ni nan ado lagi orang yang buat diaper cake (rasanya la).

Apa dia diaper cake ni? It’s actually a gift for the newborn baby. Biasa sebelum ni kita bagi hamper kan. But sekarang diaper cake ni dah jadi trend to give to the newborn. The base of the diaper cake is the diaper itself (kalau tak takde la nama dia diaper cake kan). Dan kemudiannya akan ditambah dengan ingredients yang lain e.g.: receiving blanket, romper, bib, rattle, teether, pre-walker shoe, socks, booties, mittens, etc. And walla! Jadi la diaper cake yang gojes.

So, every diaper cake is made-to-order. Harga berbeza bergantung kepada ingredients yang digunakan untuk bake each diaper cake. Kalau nak bagi budget sendiri pun boleh. Saya akan cuba untuk meet the budget. But basically, harga start from RM60 onward.

Oh, ni khas buat warga Ipoh je ye. Luar dari Ipoh, kena datang Ipoh la untuk self collect. Pickup point biasanya di Ipoh Parade, Jusco, Tesco, KPTM Ipoh, Giant. Pilih la yang mana satu dekat.  Nak post/courier, tak berapa digalakkan sangat coz diaper cake ni can be quite heavy and bulky. Jadi price for delivery akan mahal la ye.

Di sini ada beberapa sample diaper cakes yang saya dah buat sebelum ni. Newbie la katakan. Baru nak belajor buat. So, pepaham sendiri la cane rupa parasnya. But I’ll try to improve it. Hopefully akan lebih gojes lagi.

Pada yang berminat, jangan segan-segan nak tanya or order ye. Terima kasih.

Nota kaki: Oh, saya masih belum mampu nak buat blog khas for diaper cake. Bila dah ada sambutan yang hangat menggalakkan, baru buat kut.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s