Category Archives: Jalan-jalan

Jalan-jalan Johor

Piawai

Saya nak update blog tapi macam sangat malas walau hakikatnya sangat banyak masa untuk dibuang. Heh.

Ok. Saya ke Johor. Bukan untuk bersuka-suki. Apatah lagi nak menyeberang Tambak Johor itu (walau dalam hati sangatlah kepingin). Paling-paling pun dapat ke Jusco Tebrau City je.

Tujuan utama nak menghadiri walimah anak abang saya yang nombor 2. Hoh. Dah kahwin si Angah ni. Rasa macam kecik-kecik je lagi dulu sama macam saya (kami cuma beza 6 tahun je).

Anyaway, ada la beberapa perkara yang terjadi selepas hari walimah tu. Tapi tak perlu la saya ceritakan di sini. So, tengok gambar je la ye.


Abah pengantin

Omak pengantin


The menu – nasi putih, kerabu, gulai lemak nangka, ayam goreng berempah


kari kambing yang sangat umphh!


licin sudahhh…


Hannah dah start nak cranky


kek


The bride & groom


Emcee of the day


apa la yang saya suka sangat tu?


Hannah dah boring

3 beranak


Dengan pengantin


Kami, my mum and pengantin

Ok la. Nanti sambung cerita la pulak la. Ada cerita makan-makan pulak. Ciao.

Nak jalan-jalan

Piawai

Journey akan bermula petang ni. Pit stop di KL. Then tomorrow morning akan terus ke Skudai. Buat apa ke Skudai? Walimah anak buah saya yang no. 2.

So, saya akan rehat sekejap daripada berblog dalam masa 4 hari ni. Nanti saya letak la gambar-gambar kenduri tu ye di next entri.

Ok la. Ciao.

Nota kaki: Next week saya cuti seminggu. Horray!

Jalan-jalan Genting: Part Tres

Piawai

Kita sambung lagi ye.

Kerja Cik Hannah masa kitorang tengah sibuk-sibuk packing barang nak balik.

Tengah fikir nak naik ride yang mana dulu…

Ni kat atas Ferris Wheel. Hannah asyik nak suruh bukak pintu sebab dia dah bosan lama sangat pusing-pusing kat atas tu.

Atas Carousel. Hannah dah ngantuk. Tu asyik terlentok-lentok.

Tengah tunggu turn nak naik Gondola. Alih-alih, naik je benda tu, Hannah pun tido…

Lena Hannah tido. Naik 2-3 rides lepas tu pun tak jaga-jaga lagi. Nasib la dia free.

Ada ala-ala macam kat Paris tak? Huhuhu.

Nak balik dah. Bye-bye Genting. Nanti datang lagi.

Anyway, kami tak ada gambar outdoor sebab hari dok hujan je.

Jalan-jalan Genting: Part Dos

Piawai

Sambung cerita jalan-jalan.

The next day.

Ni time breakfast. Orang ramai tak ingat. Menu biasa-biasa je.

Anak dan bapa.

Bebas berlari sana-sini.

Time ni berjalan berdua-duaan dengan Hannah je.

CAK! Ngeee…

Dah kat atas tu la baru gedik-gedik nak buat fish spa. Nasib Hannah tengah tidur time ni. Tu pun nasib tak buat dengan foot and back massage sekali. Mau barai duit kalau buat yang tu jugak.

Hannah dah bangun. Lepas tu dok tunjuk-tunjuk kat air. “A-i! A-i!”

Nak bergambor dengan fountain rupanya.

Sekitar First World Plaza.

Kat Pavilion. Tak tau nak makan kat mana. Apa-apa misi mesti makan yang takde di Ipoh.

Last-last ke sini…Carl’s Junior.

True American’s burger. Besar weh. Jenuh nak habiskan. Mine – Portobello Mushroom. His – Double Western.

Muka kepenatan. Bila nak habis ni…

Dah kenyang, kita jalan-jalan pulak. Ni cubaan nak jadi model Warehouse and DKNY.

Dah penat jalan, kita duduk pulak.

Lepas duduk-duduk, sambung jalan-jalan dan posing-posing lagi.

Sebenarnya, dah tak larat nak jalan-jalan kat Pavilion tu. Tambahan tak ada kedai yang boleh masuk. Saya tak mampu nak tolak pintu butik-butik kat situ. Berat sangat. Hahaha. Tapi ada la beli sepasang kasut dan handbag dari Charles & Keith.

Ok la. Sambung di Part Tres pulak ye.

Jalan-jalan Genting: Part Uno

Piawai

Saya dah pulang dari bercuti-cuti. Ala…pergi Genting je. Tak jauh mana pun. Ok la. Takmo cerita panjang. Tengok gambar sudah…

Ni singgah MV jap. Berdating-dating dengan BFFs. Time ni tengah tunggu Ticer Jaja.

Lunch kat Nando’s. Ye…seperti biasa misi adalah mencari makanan yang takde kat Ipoh kan…Muka semua tengah kebuluq. Hahaha.

1/4 Chicken. Flavour: Lemon & Herb. Sidelines: Coleslaw dan Potato Salad. Air saya try Sparkling Apple. Tapi saya rasa ayam Kenny Roger’s besar lagi. Side dish pun ada 3. Ni 2 je.

Hannah suka coleslaw dia. “Dap…dap”, kata Hannah.

Ticer Jaja tengah kempen MLM dekat Wahed.

Krispy Kreme. Bekal untuk dinner bila dah sampai atas nanti. Mostly kami ambil perisa coklat. Tapi saya rasa macam Big Apple best lagi. Choice pun lagi banyak.

First World Hotel. Errr…I mean First World’s parking lot.

Ni pun dinner juga. Dah la first time nak makan. Bila tanya kat Bangla yang kat kaunter tu apa sedap, dia buat dono je. Wuuu…last-last kami belasah je order. Saya order Chicken Teppanyaki Teriyaki. En. Suami order Chicken & Turkey Ham.

Ok la. Nanti sambung Part Dos la pulak ye.