Category Archives: main tag

Bored Sunday

Piawai

Puan Landaklaut tag saya. Saya bosan di hari Ahad lalu saya pun buat la.

DIRECTION:
+BOLD the statements that ARE true to you.
+ITALICIZE the statements that you WISH were true.
+Leave the fibs alone.
+Then, tag 5 people to do the same test.

•170cm tall.
•I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.
•I can drive.
•I’m bored of driving.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
•Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced.
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
•I’m studying Fashion.
•I have a business running.
•I hate cartoons.
•I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
•My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
•My school mates know about my FB.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
•I hate it when people cancel last minute meet ups.
•My parents have faith in me.
•I’ve bought shoes this month.
•A blogger bitched about me before.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
•People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair.
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
•We’ll last
•I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
•I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
•I still have a best friend.
•I have a cat.
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot
•I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
•I cant live without music.
•Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
•I love being in love.
•I know how to cook.
•Boys are assholes.
•I hate Math.
•I’m happy with what I have.
•I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
•My old friends keep in touch with me.
•I don’t read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
•I can’t live without make-up
•I curse like a pirate.
•I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.
•I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
•I’ve got a new phone.
•I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
•I love swimming.
•I haven’t worked out since March (bukan setakat March, macam dah tak pernah workout pun. :p)
•I think I’m fat
•I love my friends and family

Saya tak tahu nak tag sesiapa sebab Puan Landak dah tag Nana. Sesiapa rasa rajin nak buat, buat la. Saya beri keizinan. Hehehe.

Advertisements

Main tag lagi

Piawai

Saya telah ditag oleh Puan Cempaka. Terima kasih. Jom buang masa.

1. Apa perasaan anda sekarang?
Biasa-biasa saja.

2. Saya nak makan..?
Donut

3.Saya tak suka..?
dengan orang tak tahu nak beri turn signal. Sengal!

4. Impian saya?
Nak kaya-raya. Hahaha.

5. Haiwan yg saya tak suka?
Ular

6. Saya harapkan?
Kerja saya di tempat baru ni berjalan dengan lancar dan saya boleh jadi pensyarah yang berkaki lebar.

7. Jika boleh putarkan masa?
Saya adalah orang jahat dalam cerita Gaban.

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
Mungkin anak dah bertambah lagi dan dah beli rumah kedua atas nama saya. Hahaha.

9. Handphone saya adalah sebuah?
Henfon la. Takkan Transformers kut.

10.Saya pernah bercinta sebanyak?
Jap nak kena kira dulu…Tapi rasa macam sekali je…huhuhu

11. Saya suka pada?
Wang! Hahaha.

12. Kawan² saya?
Rambut sama hitam, tapi hati tak hitam.

13. Pernah dikhianati?
Pernah.

14. Apa yg anda hendak lakukan terhadap org yg mengkhianati anda?
Dah tak mahu ambil tahu pasal orang tu.

Saya nak tag…Imm dan Jonny.

Mari buang masa bersama saya

Piawai

Mood untuk bekerja agak down hari ini. Oleh itu, mari kita buang masa dengan buat tag. Ini Imm punya kerja la ni. Tiba-tiba dapat komen untuk entri semalam, kata saya kena tag. Jom!

1. Bekas kekasih saya – who?

2. Saya sedang mendengar – Halo oleh Beyonce.

3. Mungkin saya patut – tidur dengan lebih awal so boleh bangun awal dan buat breakfast untuk di bawa bekal ke ofis.

4. Saya suka – main dengan Hannah.

5. Sahabat-sahabat saya – ramai dan saya hargai each of them.

6. Saya tak faham – kenapa ada orang tak reti nak beri turn signal.

7. Saya kehilangan – abah.

8. Ramai yang berkata – saya maintain kurus lepas bersalin tapi hakikatnya saya macam belon.

9. Cinta itu adalah – universal.

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – ronda-ronda hospital sambil tengok-tegok apa yang dia boleh deduct untuk bulan ini. Hehehe.

11. Saya akan cuba – jadi dan buat yang terbaik untuk orang-orang yang saya sayangi. Muah!

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud – Eternity. Kikiki.

13. Telefon bimbit saya – macam hidup segan, mati tak mahu.

14. Bila saya terjaga – saya check Hannah pun terjaga juga ke.

15. Saya paling meluat – smart-ass. They think they know everything but actually they don’t.

16. Pesta/parti adalah – tempat untuk menyesakkan otak dan saya tak suka tempat sesak.

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – hamster, arnab, anak kucing…apa lagi ek?

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah – zaman kanak-kanak. Sebab boleh main je. Tak payah nak susah-susah kerja.

19. Hari ini – saya malas tahap dewa.

20. Malam ini saya akan – lipat kain yang bertimbun-timbun. Heeee.

21. Esok pula saya akan – pergi kerja seperti biasa dengan cerianya.

22. Saya betul-betul inginkan – semua benda dalam wish list saya. Hahaha.

23. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini – geram sebab tudung tak berapa nak menjadi. Dah tak berapa chomel saya hari ni.

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan – of course shopping malls!

25. Makanan Barat atau Jepun? – Both!

26. Bilik yang terang atau gelap? – Terang bila nak buat kerja and gelap bila nak tidur.

27. Makanan segera adalah – makanan yang menggemukkan dan tak sihat langsung tapi saya amat menyukainya.

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang – ‘Telefon pada siapa ya?’

29. Lepas ini saya akan – siapkan daily report saya dan sms the figures to my boss dan orang-orang atasan yang lain.

30. Siapa yang anda ingin tag – Jonny, Jaja, Munek, Inaz, Buzzybug, Ayu, Nana, dan siapa-siapa yang teringin nak buat sebab nak buang masa (kalau ada Puan Landak, boleh tag dia juga).

Sekian. Terima kasih daun keladi. Nanti kita main tag lagi.

Folder ke-6, foto ke-6

Piawai

Tag ini saya curi daripada blog member atas member saya tanpa kebenaran dia (nama pun curi kan).

The challenge is :
1) GO to your photos folder in your computer
2) GO to the 6th Folder of your photos
3) GO to the 6th photos in that folder
4) Put the picture on your blog & description of it.
5) Invite 6 friends to join the challenge
6) Link them in your blog & let them know they have been challenged

So, inilah foto ke-6 dalam folder foto ke-6 saya.

pict00061
~Zaman chomot saya~

Foto ni diambil di Jusco, Ipoh selepas saya dan En. Suami (ketika itu En. Boipren) membeli kamera digital kami yang pertama. Kami beli di Kompleks Yik Foong. Kamera jenama cap ayam je. RM400++. Beli setelah agak lama juga buat survey. Ya lah, bukan macam nak beli biskut – beli sesuka hati. Kira time tu RM400 dah mahal la bagi kami yg bergelar student ni. Dah la guna duit PTPTipoo.

Tapi riwayat kamera tu tak lama mana. Ya lah, cap ayam. Guna tak sampa 2 tahun, dah kaputs. Pernah sekali hantar masuk ‘wad’. Okey sekejap. Then, end of life. Sekarang dah guna kamera digital yang agak bagus (hadiah hari jadi dari En. Suami). Bukan jenama cap ayam. Bukan DSLR. Kami bukan photographer tegar. Jenis compact cukup la.

Saya mahu tag puan landak, imm, ayu, nusrah, incik nabil, kakcik dan zaynab. Kalau kamu semua dah buat, sila buat lagi ya. Muahahaha…~gelak yang jahat~.