Category Archives: Poyos

Cuti-cuti

Piawai

Salam.

Saya nak pergi bercuti-cutian selama 3 hari. Ke mana? Oh, dalam Malaysia je. Nanti dah balik ke Ipoh saya cerita di sini beserta dengan gambarnya sekali. Ok la. Nak kemas-kemas bag ala-ala AF. Ciao.

Advertisements

Minta derma

Piawai

Last Thursday, kolej saya ni ada buat “Kempen Menderma Darah” (derma darah ye, bukan dara). Saya pun dah lama tak buat aktiviti menderma darah ni. Seingat saya the last time adalah masa kat UPM dulu. Oh, sungguh dah berkurun abad ye. So, bila lagi nak buat amal dengan percuma kan. Dengan jadual kelas yang packed, saya luangkan juga masa nak buat amal jariah (gila poyo ayat ni kan).

Nota kaki: Akak-akak misi tu ingat saya student kut. Depa dok panggil saya “Dik, dik”. Hoh, saya perasan muda sekejap.

Stir fry Vs Grill

Piawai

Ini cerita dah basi.

3 minggu lepas, saya dapat 2 benda ini: 1 di’reedem’ di Gergasi (setelah berhabis beribu untuk collect stamps) dan 1 lagi En. Suami saja-saja nak belikan.

Bialetti Stir Fry Pan

Tefal Cook Light Grill Pan

So, itu grill pan sudah boleh dipotong dari wishlist saya. Yeay!