Category Archives: semasa

Goodbye Steve

Piawai

The world has lost another genius and brilliant person.
May you rest in peace.

Nota kaki: Image from Apple.

Advertisements

Syabas Malaysia!

Piawai

Syabas dan tahniah kepada team Harimau Malaya kerana berjaya menggondol Piala AFF Suzuki!

Tapi wira negara sebenar adalah jejaka di bawah ni…

The best goal keeper ever for Malaysia!

Nota kaki: Image taken from Google Image.

Nota kaki 2: Serius aku dok ingat dia nih pemain import dari Jepun atau Korea.

Viva España!

Piawai

They have crowned the new champion for the so called “The Greatest Show On Earth”.

After securing the Euro 2008, now they captured football’s Holy Grail for the first time ever. Felicidades España!

See you in Brasil 2014!

Nota kaki: Image curik dari FIFA.com.

The fever is ON!

Piawai

Ini tak ada kena-mengena dengan bola sepak Piala Dunia ya. Ini memang demam betul-betul. Satu rumah demam.

Bermula dengan Hannah pada hari Sabtu lepas hingga ke hari Isnin. Bersambung pula dengan saya pada hari Selasa hingga Rabu. Dan semalam, En. Suami pula kena.

Bergilir-gilir. Macam contagious pulak. Tambah dengan batuk-batuk yang tak hilang-hilang sejak sebelum pergi ke Gentingnya lagi. Aduh. Tekak rasa perit je.

*********

Ok. Ini baru cerita pasal demam bola sepak Piala Dunia.

Malam ni sepak mula. Afrika Selatan lawan Mexico. Saya bukanlah peminat tegar bola sepak sebab saya main pun tak reti. En. Suami pun sama. So, kami tak ambil pusing tentang Piala Dunia ni. Oleh itu, jangan la tanya saya sokong negara mana. Pasukan saya sentiasa berubah-ubah setiap 4 tahun.

Tahun 1994, saya sokong Itali (tapi kalah dengan Brazil). Tahun 1998, saya sokong Perancis (menang dengan Brazil). Tahun 2002, saya sokong Jerman (tapi kalah dengan Brazil). Tahun 2006, sokong Portugal (tapi dapat 4th place je). Ingat tahun ni nak sokong Malaysia. Tak layak pulak nak masuk.

Hmmm…sampai bila la kita nak sokong negara orang?

Anyway, selamat demam bola. Tapi tanggungjawab hakiki jangan lupa ye. *wink-wink*.

Pouring heavily

Piawai

Alhamdulillah. Pagi ni bumi Ipoh dibasahi hujan. Lebat. Sebelum tu, around 5am++ dah start pouring dah. Then berhenti. Masa on the way pergi kerja, dah noticed awan hitam menyelubungi langit di area pekan Ipoh. Naik je highway, tak lama lepas tu dah hujan. Oh, I really wish that time I’m still snoring at home. Kihkihkih.