Category Archives: Teman & Friends

Jalan-jalan Genting: Part Uno

Piawai

Saya dah pulang dari bercuti-cuti. Ala…pergi Genting je. Tak jauh mana pun. Ok la. Takmo cerita panjang. Tengok gambar sudah…

Ni singgah MV jap. Berdating-dating dengan BFFs. Time ni tengah tunggu Ticer Jaja.

Lunch kat Nando’s. Ye…seperti biasa misi adalah mencari makanan yang takde kat Ipoh kan…Muka semua tengah kebuluq. Hahaha.

1/4 Chicken. Flavour: Lemon & Herb. Sidelines: Coleslaw dan Potato Salad. Air saya try Sparkling Apple. Tapi saya rasa ayam Kenny Roger’s besar lagi. Side dish pun ada 3. Ni 2 je.

Hannah suka coleslaw dia. “Dap…dap”, kata Hannah.

Ticer Jaja tengah kempen MLM dekat Wahed.

Krispy Kreme. Bekal untuk dinner bila dah sampai atas nanti. Mostly kami ambil perisa coklat. Tapi saya rasa macam Big Apple best lagi. Choice pun lagi banyak.

First World Hotel. Errr…I mean First World’s parking lot.

Ni pun dinner juga. Dah la first time nak makan. Bila tanya kat Bangla yang kat kaunter tu apa sedap, dia buat dono je. Wuuu…last-last kami belasah je order. Saya order Chicken Teppanyaki Teriyaki. En. Suami order Chicken & Turkey Ham.

Ok la. Nanti sambung Part Dos la pulak ye.

Kawen-kawen

Piawai

Hari ni ada 2 kenduri kahwin yang perlu saya attend. 1 di Taman Che Wan dan 1 lagi di Silveritage, Medan Gopeng.

Di Taman Che Wan tu anak kepada cousin saya. Kira anak saudara la ye. Kami actually sebaya. Masa kami kecik-kecik dulu, arwah Mak We (opah anak saudara saya ni) selalu suruh dia panggil saya Makcik. Erk! Apa barang umur baru 9 tahun dah kena address as Makcik. Tapi saya dok ber’aku-kau’ je dengan dia. Hehehe.

Then yang kenduri di Silveritage tu pulak is my schoolmate. Terkejut gaban juga saya bila dia SMS mintak address rumah. Sebabnya…entah la. Macam tak percaya dia nak kahwin. LOL! And yang paling tak sangka-sangka sekali is when the news circulated in our egroups, 1 one my bff menyingkap kembaliĀ gurauan yang pernah my friend ni cakap kat 1 of her guy classmate dalam kelas depa dulu. Gurauannya berbunyi begini…

“Kalau tak dapat ko, abang ko pun tak per”

Memang gurauan jadi kenyataan ye uolls. She’s getting married with abang kepada classmate dia nih. Huhuhu. Mesti rasa ada sedikit kepelikan kan bila nak address your sister-in-law yang sebenarnya adalah kawan kamu masa sekolah and even now pun still berkawan lagi.

Anyway, nanti saya update ye gambar-gambar di sekitar kedua-dua majlis perkahwinan. Esok pun ada kenduri kahwin my colleague kat PGA, Ulu Kinta. Tapi macam tak boleh nak attend je sebab En. Suami akan ke Taiping. Of course saya tak ada transportation nak pergi. Takpe la. Hadiah dah kirim pada Shakura dan Azril.

Selamat Pengantin Baru to Ruby and her other half, Jepah and her other half dan Afzam and his other half. Moga Allah memberkati perkahwinan kamu semua. Amin.