Category Archives: Events

All Hail Queen Adele!

Piawai

Adele is the new queen of Grammys after sweeping SIX trophies in all six categories she’s being nominated including Record of the Year, Album of the Year, and Song of the Year. The music industry’s biggest night were held last Sunday night (US time) in Staples Centre, LA.

Even the night was shadowed with the death of Whitney Houston the night before the big event, the show must go on. It actually was a night of triumph and sadness. Performers and presenters gave tributes to Houston between celebrations of this year’s winners.

Anyway, as some people keep on saying, whoever broke Adele’s heart made her rich as hell. You go girl!

The rest of this year’s winners list, you can check it here.

Nota kaki: Gambar cilok dari Grammy.com.

Wear Red + Buy 1 = Free 1

Piawai

It’s back!

Kenny Rogers Roasters Eating Day or RED.

All you need is:

1. Wear any RED clothing or shoe or accessories
2. Buy 1 Kenny’s Quarter Meal
3. And get free another Kenny’s Quarter Meal!

Isn’t that simple? Only on 11th January 2012 (which is tomorrow).

So, go grab a friend (or three or five) and march to the nearest Kenny Rogers outlet. And don’t forget to wear RED!

Goodbye 2011. Welcome 2012.

Piawai

Salam…

First of all, sorry for the looooooooooong hiatus. Seperti biasa, the lamest excuse – saya sangat busy. Actually, sepanjang tempoh mengandung, saya sangat malas sebenarnya mahu menulis. Seriously, malas tahap abadi. Even nak kerja pun malas sangat (but still kena pegi kerja la kan. Kalo tak, mana nak dapat moolah tetiap bulan untuk berjimba-jimba). Anyway, I’m back. Hopefully will keep on membebel here.

So, today is the last day of 2011. Amacam dengan azam tahun 2011? Ada yang tercapai tak? For me, ada yang tercapai dan of course ada yang tak la kan. Yang tak tercapai tu, kita carry forward la ke tahun 2012 (seperti tahun-tahun sebelumnya). Hopefully akan tercapai la ye.

Tahun 2011 banyak meninggalkan kenangan manis, pahit, masin, payau, dan segala macam perisa pada saya. Tapi kenangan yang paling best sekali adalah kelahiran anak kedua saya, Iffat. And itu juga merupakan azam saya pada tahun 2011; nak second kid. Kenangan pahit…ish…dah macam buat biodata macam zaman kanak-kanak ribena dulu je. Ada kenangan manis, kenangan pahit. Takpe la. Yang pahit tu saya simpan je la kejap-kejap kat dalam kotak ingatan saya yang dah tak berapa nak ingat ni.

Hopefully 2012 will bring more happiness and goodness in my and your life. Semoga apa yang dirancang akan menjadi kenyataan. Yang masih single, harap-harap dapat ketemu pasangan yang benar-benar sekufu. Yang nak bertunang, jangan lama-lama. Nikah je terus. Senang. Yang bakal bernikah, selamat bernikah. You’ll never know what awaits you there until you are there. *wink-wink*. Yang bakal menimang cahaya mata, sayangilah dan didiklah amanat Allah itu dengan baik (ecehceh…pesanan untuk diri sendiri juga). Yang dah habis belajar dan bakal bekerja, korang akan tahu betapa susahnya nak cari duit untuk berjimba-jimba. Hahaha. Yang nak sambung belajar, good luck. Don’t give up. Ish…panjang sangat la pulak pesanan penaja.

Anyway, goodbye 2011. Terima kasih diatas segala kenangan dan pengalaman yang diberi. Such a wonderful year for me. For 2012, welcome. Semoga memberikan kenangan dan pengalaman yang lebih baik lagi. And hopefully saya akan lebih kerap menulis lagi di sini (kesian blog ni, dah hampir-hampir dilupakan). Akhir kata, jumpa lagi tahun depan!

Cheers to all!

Nota kaki: Image curik dari picswalls.com.