Monthly Archives: September 2009

First book

Piawai

Hannah ada buku. Buku Hannah besar. Buku Hannah best.
Boleh push, pull, turn pages and lift flap.
Hannah excited bila dapat buku.

Hannah's first book

Hannah's first book

turn

turn

pull

pull

lift

lift

push

push

surprise!!

surprise!!

khusyuk membaca...hihihi

khusyuk membaca...hihihi

Advertisements

Menu Eid

Piawai

Raya Pertama
1. Lemang+ketupat daun palas+rendang daging
2. Kuih-muih raya
3. Laksa Kuala Kedah
4. Laksa Kuala Kedah+ketupat daun palas+rendang daging

Raya Kedua
1. Nasi goreng
2. Mee rebus
3. Sate+lemang+rendang ayam+mee goreng+bihun goreng+nasi himpit+kuah kacang
4. Sate

Raya Ketiga
1. Nasi lemak
2. Bihun sup
3. Nasi+lauks
4. Bihun sup
5. Nasi+lauks

mwahaha!

mwahaha!

Happy Eid

Piawai

Salam Aidilfitri buat semua Muslimin dan Muslimat di seluruh dunia. Maaf Zahir Batin seandainya tulisan-tulisan saya dalam blog ni ada yang terkasar bahasa, tersinggung hati kamu semua.

raya

Dim sum oh dim sum

Piawai

Saya tengah gila makan dim sum. Di bazaar Ramadhan dekat dengan rumah saya ada gerai jual dim sum. Sepanjang bulan Ramadhan ni rasanya dah dekat 10 kali kami beli dim sum sebagai juadah berbuka. Walaupun harganya sedikit mahal (RM3 for 3 pieces) but sebab sedap, sanggup je pejam mata beli sampai 9 ketul. Hehehe.

Gerai tu ada jual dekat 10 jenis dim sum. And rasanya macam semua jenis kami dah cuba. Kat gerai tu juga ada jual pau. Semalam beli pau besar tak ingat sampai nak makan kena guna dua belah tangan. Dan pau tu memang best sebab inti dia ayam, mushroom and ada sayur. Inti dia memang penuh dalam pau tu. Every bites memang dapat makan inti la. Makan tu saja dah terus kenyang. Memang berbaloi dengan harga RM3.50 sebiji! Tapi pau tak sempat nak snap gambar sebab dah tak sabar nak makan. Huhuhu.

seaweed and spinach

seaweed and spinach

prawn, chicken with vege and spinach

prawn, chicken with vege and spinach

Habis exam dah…

Piawai

Yeay! Semalam last midsem. Hehehe. Macam saya la pulak yang ambil exam ye. Anyway, hari ni students semua dah tak ada. Dah balik kampung dah. Hari ni kalau boleh nak settlekan marking paper budak-budak ni. Ada 3 kelas je lagi. Gambate!

suasana exam...tenang dalam tegang...

suasana exam...tenang dalam tegang...

@_@ + T_T = >_<

Piawai

Title kat atas tu adalah ekspresi saya ketika menanda kertas jawapan students –¬†pening, nak menangis dan…ekspresi yang last tu macam orang sakit perut pulak…actually tu ekspresi lawak.

Macam ni la kut perasaan lecturers saya dulu bila tanda kertas soalan kami. Merapu semuanya. Yang tak pernah ajar pun boleh termasuk juga. Bak kata rakan saya…hukum karma. Ye la kut. What comes around goes around. Huhuhu.

Ya ampun wahai lecturers ku sekalian. Tak ku sangka seteruk ini rupanya. Wuwuwu…

paras rupa kertas jawapan

paras rupa kertas jawapan

Ahad pun kena kerja

Piawai

Hari Ahad semalam kena kerja. Jaga exam midsem. Sangat la bosan.
Tapi saya paling suka part bila nak announce waktu tinggal 15 minit, 5 minit lagi nak habis.
Nampak la ada yg kelam kabut and struggle cuba nak siapkan jawapan.
Hmmm…been there, done that.
Hehehe.