Monthly Archives: Februari 2010

Salam Maulidur Rasul

Piawai

Nota kaki: Imej dari Google.

Advertisements

Minta derma

Piawai

Last Thursday, kolej saya ni ada buat “Kempen Menderma Darah” (derma darah ye, bukan dara). Saya pun dah lama tak buat aktiviti menderma darah ni. Seingat saya the last time adalah masa kat UPM dulu. Oh, sungguh dah berkurun abad ye. So, bila lagi nak buat amal dengan percuma kan. Dengan jadual kelas yang packed, saya luangkan juga masa nak buat amal jariah (gila poyo ayat ni kan).

Nota kaki: Akak-akak misi tu ingat saya student kut. Depa dok panggil saya “Dik, dik”. Hoh, saya perasan muda sekejap.

Stir fry Vs Grill

Piawai

Ini cerita dah basi.

3 minggu lepas, saya dapat 2 benda ini: 1 di’reedem’ di Gergasi (setelah berhabis beribu untuk collect stamps) dan 1 lagi En. Suami saja-saja nak belikan.

Bialetti Stir Fry Pan

Tefal Cook Light Grill Pan

So, itu grill pan sudah boleh dipotong dari wishlist saya. Yeay!

Pouring heavily

Piawai

Alhamdulillah. Pagi ni bumi Ipoh dibasahi hujan. Lebat. Sebelum tu, around 5am++ dah start pouring dah. Then berhenti. Masa on the way pergi kerja, dah noticed awan hitam menyelubungi langit di area pekan Ipoh. Naik je highway, tak lama lepas tu dah hujan. Oh, I really wish that time I’m still snoring at home. Kihkihkih.

Bla-bla

Piawai

Minggu ni minggu exam. Next week cuti mid sem. So these 2 weeks saya akan kurang sikit busy dan ada sikit masa untuk berfoya-foya (main game Fesbuk, update blog banyak-banyak sikit, blog-hopping, online-shopping, etc). Hehehe.

Anyway, saya nak cari idea apa yang nak dibebelkan lagi kat sini. Saya rasa saya perlu cari cerita yang lebih bernas instead of cerita-cerita merapik, kan. Ok la. Ciao.

Hot, hotter, hottest!

Piawai

Sekarang ni tengah musim panas. Tapi belum la sampai jadi musim kemarau lagi. Setakat yang saya tengok di berita utama pada malam Sabtu yang lepas, Ipoh mencatat ranking tertinggi di senarai bandar/tempat paling panas di Malaysia: 36.7 darjah Celcius. HOT babeh!

Image curik dari Internet

Saya dah masuk minggu ke-3 tak tidur di dalam bilik. Tiap-tiap malam terbongkang dengan Hannah di ruang tamu. En. Suami kadang-kadang join juga. Tapi disebabkan ruang tamu yang sempit, En. Suami tepaksa tidur sorang-sorang sambil conquer katil. Kipas-kipas kat dalam rumah kecik tu dah habis full-blast. Especially bila siang-siang hari. Tidur kat ruang tamu pun still kena bukak sliding door sikit. Nak bagi angin masuk.

Oh, rasa macam nak pasang air-cond je. Tapi bila mengenangkan yang nantinya bila sampai bil letrik, saya lah orang yang kena membayar bil itu. Lupakan saja la hasrat sejuk dingin saya tu. Wuwuwu. Bila balik rumah panas, kat opis ni pulak sejuk macam duduk dalam freezer. Aiyok. Macam boleh jadi sewel je body temperature saya ni nanti. Kejap panas. Kejap sejuk.